Latest News

Δευτέρα 10 Απριλίου 2023

Ποιος είναι ο αστυνομικός που διακινούσε ναρκωτικά στον Πειραιά - Τα συνθηματικά που χρησιμοποιούσε

 Νέες αποκαλύψεις έρχονται στη δημοσιότητα σχετικά με τον 33χρονο αστυφύλακα που συνελήφθη στο λιμάνι του Πειραιά για διακίνηση ναρκωτικών και μάλιστα... εν ώρα υπηρεσίας.

Ο αστυνομικός που υπηρετεί σε τμήμα των νοτίων προαστίων διακινούσε ναρκωτικά, κυρίως ακατέργαστη κάνναβη, με το υπηρεσιακό του όχημα από τον Οκτώβριο του 2022. 

Ο εν λόγω αστυνομικός είχε συμμετάσχει και σε βίντεο κλιπ γνωστών τράπερ.

Η καταγγελία για τη δράση του αστυνομικού είχε φτάσει εδώ και μέρες στο Εσωτερικών Υποθέσεων και ο 33χρονος αστυφύλακας τέθηκε υπό παρακολούθηση. 

Παράλληλα, έγινε άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και διαπιστώθηκε ότι συνομιλούσε μέσω διαδικτυακών εφαρμογών με τους πελάτες, αποκαλώντας τα ναρκωτικά «κοτόπουλα» και «κατσαβίδια», προκειμένου να μη γίνεται αντιληπτός.

Ο 33χρονος συνελήφθη το Σάββατο στο λιμάνι του Πειραιά, την ώρα που έκανε «ντελίβερι» ναρκωτικών σε πελάτη. Επιπλέον, έχει συλληφθεί ένας 34χρονος ειδικός φρουρός, που υπηρετούσε στο ίδιο τμήμα με τον αστυφύλακα και ακόμη τέσσερα άτομα που σχετίζονται με την υπόθεση.

Τι βρέθηκε στα σπίτια των συλληφθέντων

Σε έρευνες που ακολούθησαν στις οικίες των εμπλεκομένων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 2 κιλά και 536,2 γραμ. ακατέργαστης κάνναβης,
  • 3 τρίφτες κάνναβης,
  • 3 ζυγαριές ακριβείας,
  • 46 δισκία και 11 φιαλίδια με άγνωστες υγρές ουσίες,
  • 2 συσκευαστές κενού αέρος και σφράγισης συσκευασιών,
  • πλήθος νάιλον συσκευασιών και
  • 265 ευρώ.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις των νομοθεσιών περί εξαρτησιογόνων ουσιών και ερασιτεχνικού – επαγγελματικού αθλητισμού, καθώς και για παράβαση καθήκοντος.