Latest News

Δευτέρα 24 Απριλίου 2023

Φωτιά στο κέντρο της Αθήνας σε εγκαταλελειμμένο κτίριο- «Κίνδυνος κατάρρευσης» (ΒΙΝΤΕΟ)

 Φωτιά ξέσπασε στο κέντρο της Αθήνας,  σε εγκαταλελειμμένο κτίριο...το πρωί της Δευτέρας.

Η φωτιά εκδηλώθηκε σε κτίριο, που βρίσκεται στην οδό Αιόλου, πολύ κοντά στην εκκλησία της Αγίας Ειρήνης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, στο σημείο επιχειρούν 18 πυροσβέστες με πέντε οχήματα και ειδικό βραχιονοφόρο όχημα.

Δεν υπάρχει κάποιος άνθρωπος μέσα στο κτίριο, ενώ η αστυνομία έχει αποκλείσει το σημείο και έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην οδό Καραγιώργη Σερβίας.

Ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός ανέφερε πως η σκεπή του κτιρίου έχει καταρρεύσει μερικώς, ενώ λόγω της παλαιότητας του κτηρίου είναι δύσκολη η μετακίνηση πυροσβεστών μέσα στο ακίνητο.

«Έχει καταρρεύσει η οροφή του εγκαταλειμμένου για το σκοπό αυτό έκτος από το κλιμακοφόρο όχημα θα αναπτυχθεί μια άλλη υψηλότερη κλίμακα γύρω στα 22 μέτρα, θέλουμε να καλύψουμε και την κάτω γωνία του κτιρίου για να μην επεκταθεί η φωτιά σε όμορα κτίρια. Δεν μπορούμε να εισέλθουμε μέσα στο κτίριο αυτή τη στιγμή. Υπάρχει κίνδυνος καταρρεύσεων σε αυτές τις περιπτώσεις. Με το που μπορούμε θα κάνουμε άμεσα τον έλεγχο μας», σημείωσε.

«Αυτή τη στιγμή δεν κινδυνεύουν σπίτια να επεκταθεί η φωτιά προληπτικά θέλουμε εκκένωση των ανθρώπων για να προστατευτούν κυρίως από τον καπνό», πρόσθεσε.