Η παραίτηση του Χρήστου Τζανερίκου μετά την παρέμβαση που έκανε για το κόμμα Κασιδιάρη, φέρνει αλλαγές στον Άρειο Πάγο, καθώς ήταν ...αντιπρόεδρός του.
Το πρόσωπο που θα αντικαταστήσει στον Χρήστο Τζανερίκο στην προεδρία του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου, είναι αυτό της αρχαιότερης αρεοπαγίτου, Ευδοξίας Κιουπτσίδου.
Η Ευδοξία Κιουπτσίδου θα προεδρεύσει της σύνθεσης των δικαστών που θα κρίνουν για τη νομιμότητα της συμμετοχής των κομμάτων στις προσεχείς εκλογές και φυσικά, θα αποφασίσουν για την εκλογική τύχη του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη.
Με βάση τον νόμο, ο Χρήστος Τζανερίκος έχει προθεσμία ενός μήνα για να αποφασίσει αν θα ανακαλέσει την παραίτησή του. Αξίζει να σημειωθεί ότι ούτως η άλλως ο πρώην αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου συνταξιοδοτείται μέχρι το τέλος Ιουνίου.
Χρήστος Τζανερίκος: Οι δηλώσεις που έφεραν αντιδράσεις
Ο Χρήστος Τζανερίκος ανέφερε για το κόμμα Κασιδιάρη ότι πρόκειται για «πρωτοφανή για τα δικαστικά χρονικά ρύθμιση, που θεσμοθετεί την Ολομέλεια πολιτικού τμήματος του Αρείου Πάγου», ενώ προχωρεί ακόμα περισσότερο και τη χαρακτηρίζει «φωτογραφική διάταξη που έχει στο "στόχαστρο" τον ίδιο».
Ήταν η πρώτη φορά που ανώτατος δικαστικός δήλωσε δημόσια πριν τη διάσκεψη του Δικαστηρίου, τι πιστεύει, αποκαλύπτοντας επί της ουσίας την ψήφο του.
Με τη σειρά του, το υπουργείο Εσωτερικών απάντησε, μεταξύ άλλων, ότι «η κυβέρνηση σέβεται την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και δεν αντιπαρατίθεται με αυτήν». Παράλληλα, επισημαίνει ότι «η νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης θωρακίζει την κρίση της Δικαιοσύνη».