Συγκεκριμένα σε σχετική ανακοίνωση ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι μετά από έρευνες των αρμόδιων οργάνων ουδέποτε προέκυψε λήψη «μίζας» από αποζημιώσεις συνεργατών της.
«Τα ανωτέρω συνιστούν συκοφαντική δυσφήμιση» επισημαίνεται.
Αναλυτικά:
Στο πλαίσιο της διοικητικής διαδικασίας, που προβλέπεται από το κανονιστικό πλαίσιο λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, λαμβάνουν χώρα συχνοί έλεγχοι οι οποίοι ,μεταξύ άλλων, αφορούν υπερωρίες που καταβλήθηκαν σε βοηθούς, αποζημιώσεις για επαγγελματικά ταξίδια, κονδύλια τα οποία προεγκρίνει ο κάθε Ευρωβουλευτής. Προς αποκατάσταση της αλήθειας πρέπει να επισημανθεί ότι, σε αντίθεση με όσα ανακριβώς δημοσιεύονται για την Εύα Καϊλή, από τις ενδελεχείς έρευνες από τα αρμόδια θεσμικά όργανα ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΛΗΨΗ « μίζας» από αποζημιώσεις σε συνεργάτες της. Τα ανωτέρω συνιστούν συκοφαντική δυσφήμιση. Συνήθης πρακτική είναι στο Ευρωκοινοβούλιο, μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων, οι τυχόν διαπιστούμενες τυπικές διαφορές με τις προεγκρίσεις να διευθετούνται με τις αρμόδιες υπηρεσίες . Είναι προφανές ότι κάποιες δυνάμεις με ιταμά πολιτικά κίνητρα, βλέποντας ότι καταρρέουν οι κατηγορίες σε βάρος μου για την γνωστή υπόθεση , επιχειρούν να ποινικοποιήσουν διοικητικές πάγιες διαδικασίες του Ευρωκοινοβουλίου.
Πότε δημοσιοποιήθηκε η έρευνα
Ο Ευρωπαίος εισαγγελέας δημοσιοποίησε την έρευνα για την απάτη στις 15 Δεκεμβρίου, λίγες ημέρες μετά τη σύλληψη της Καϊλή στις Βρυξέλλες για το Qatargate.
Η ανακοίνωση έγινε την ίδια ημέρα που η Kövesi έστειλε το αίτημα άρσης της ασυλίας της στην Μετσόλα. Τα έγγραφα κατονομάζουν επίσης τέσσερις πρώην υπαλλήλους της Καϊλή ως δυνητικά συμμετέχοντες στα διάφορα κυκλώματα.
Αλλά οι αξιωματούχοι προσέφεραν δημοσίως λίγες λεπτομέρειες σχετικά με την έρευνα, σημειώνοντας μόνο ότι δεν σχετίζεται με την υπόθεση Qatargate, η οποία είχε επίσης παγιδεύσει τον σύντροφο της Καϊλή, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, καθώς και αρκετούς άλλους νυν και πρώην νομοθέτες της ΕΕ.