Latest News

Πέμπτη 27 Απριλίου 2023

Απήγαγε την εγγονή του και ζητούσε λύτρα για να...ξεπληρώσει χρέη από τον τζόγο

Ο εθισμός μπορεί να κάνει τον άνθρωπο να φθάσει στα άκρα και μία τέτοια περίπτωση αφορά... έναν απίστευτο τύπο που απήγαγε την ίδια του την εγγονή, ζητώντας ένα ποσό της τάξεως των 72.000 δολαρίων σε λύτρα, προκειμένου να αποπληρώσει χρέη που είχε από τον τζόγο.

Η απαγωγή – που ενορχηστρώθηκε από έναν 65χρονο άνδρα, γνωστό μόνο με το επώνυμό του, Yuan – αναφέρθηκε για πρώτη φορά από το περιοδικό Law and Rule Journal της Σαγκάης. Το νομικό πρακτορείο ειδήσεων δεν διευκρίνισε πότε συνέβη το περιστατικό, αλλά έγραψε στις 18 Απριλίου ότι ο Γιουάν είχε μόλις αρχίσει να εκτίει την ποινή φυλάκισής του.

Ο Γιουάν ξεκίνησε το σχέδιό του παίρνοντας την τετράχρονη εγγονή του από το νηπιαγωγείο της και την έβγαλε έξω για φαγητό και ψώνια εν αγνοία της μητέρας της, ανέφερε η εφημερίδα.

Η μητέρα του κοριτσιού έφτασε τότε στο σχολείο και συνειδητοποίησε ότι η κόρη της έλειπε. Έλαβε ένα μήνυμα από τον Yuan που ζητούσε 72.000 δολάρια ΗΠΑ, σύμφωνα με το Journal.

ADVERTISEMENT

Ο Γιουάν έλεγε στην κόρη του:

«Βγάλτε 500.000 γιουάν σε τρεις ημέρες, διαφορετικά δεν θα ξαναδείτε την πολύτιμη κόρη σας!»

Η γυναίκα τηλεφώνησε στον πατέρα της για να τον πείσει να εγκαταλείψει τα σχέδιά, αλλά δεν κατάφερε να τον μεταπείσει, ανέφερε η εφημερίδα.

Ο Yuan συνελήφθη εκείνο το βράδυ αφού η κόρη του τον κατήγγειλε στην αστυνομία. Κατηγορήθηκε για εκβιασμό και στάλθηκε στη φυλακή Xinshou στην Σαγκάη.

Ο άνδρας διαμαρτυρήθηκε για τις κατηγορίες στο δικαστήριο, λέγοντας ότι η απαγωγή πρέπει να θεωρείται… οικογενειακή διαμάχη και όχι έγκλημα. Κι όμως, τα κινεζικά δικαστήρια μπορούν να χαρακτηρίσουν ορισμένα εγκλήματα εντός των οικογενειών – συμπεριλαμβανομένης της ενδοοικογενειακής βίας – ως οικογενειακές υποθέσεις, ανέφερε το Insider.

Η εφημερίδα δεν διευκρίνισε τη διάρκεια της ποινής του παππού, αλλά επικαλέστηκε αναφορές της αστυνομίας που αναφέρουν ότι ο ίδιος δήλωσε αθώος για τις κατηγορίες.

Ο άνδρας ήταν απελπισμένος, επειδή είχε ένα μεγάλο χρέος απ’τον τζόγο και διαγνώστηκε με καρκίνο του στομάχου, ανέφερε η εφημερίδα. Η γυναίκα του τον χώρισε και ο ίδιος άρχισε να παραμελεί την επιχείρησή του λόγω των συνηθειών του στον τζόγο.

Ενώ εξέτιε την ποινή του, ο 65χρονος έκανε απεργία πείνας και δυσκολευόταν να τα πάει καλά με άλλους κρατούμενους.

Σύμφωνα με την SCMP , ο Yuan προσπάθησε να αθωωθεί κατηγορώντας την κόρη του:

«Είμαι 65 χρονών και η κόρη μου μού κάνει μήνυση. Δεν θέλει ποτέ να γίνω καλύτερος. Απλώς με θέλει νεκρό», είπε.

Τελικά, η αστυνομία και η πρώην σύζυγος του Yuan παρενέβησαν και ο Yuan πήρε μια επιστολή κατανόησης από την κόρη του. Από εκείνο το σημείο και μετά άρχισε να προσαρμόζεται στη ζωή της φυλακής και να συνεργάζεται με τις αρχές.