Latest News

Κυριακή 9 Απριλίου 2023

Έγκλημα στα Τέμπη: Μνημόσυνο για τους 57 νεκρούς, 40 ημέρες μετά την τραγωδία [ΒΙΝΤΕΟ-ΕΙΚΟΝΕΣ]

Φορτισμένο το κλίμα στο σημείο που σημειώθηκε το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη καθώς σήμερα τελέστηκε το μνημόσυνο 40 ημερών για τους... 57 νεκρούς.

Συγγενείς των θυμάτων βρέθηκαν στο σημείο στα Τέμπη ανάβοντας κεριά, αφήνοντας λουλούδια και σημειώματα και κρατώντας μαύρα μπαλόνια.

Τέμπη: Μνημόσυνο για τους 57 νεκρούς 40 ημέρες μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα

Ο Μητροπολίτης Λαρίσης και και Τυρνάβου Ιερώνυμος τέλεσε το μνημόσυνο, ενώ εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών έδωσαν το παρών.

Τέμπη: Μνημόσυνο για τους 57 νεκρούς 40 ημέρες μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα

Δυστύχημα στα Τέμπη: «Δεν τηρήθηκαν οι κανόνες ασφαλείας»

Παράλληλα, οι πραγματογνώμονες που όρισαν οι οικογένειες των θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη ανέφεραν βασικές παραλείψεις στην ασφάλεια του σιδηροδρομικού δικτύου σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν την Παρασκευή. 

Συγκεκριμένα, οι πραγματογνώμονες στα Τέμπη ανέφεραν παραλείψεις στις ραδιοεπικοινωνίες, στα συστήματα ασφαλείας, στις επικοινωνίες μεταξύ συρμών και σταθμών και στην προβληματική, όπως ανέφεραν, κουλτούρα εν γένει του σιδηροδρόμου.

Γενικά όπως υποστήριξαν δεν τηρούνται καν οι τυποποιημένοι κανόνες ασφαλείας. Έχουν γίνει ήδη αυτοψίες τόσο στον τόπο όσο και στα συντρίμμια αλλά και στο σταθμαρχείο Λάρισας.