Latest News

Τετάρτη 12 Απριλίου 2023

Δήμος Αθηναίων: «Λουκέτο» για 3 ημέρες σε 10 καταστήματα εστίασης λόγω τραπεζοκαθισμάτων

 Το κλείσιμο 10 καταστημάτων εστίασης, για τρεις ημέρες, αποφάσισε ο δήμος Αθηναίων, λόγω παράβασης του νόμου για τα... τραπεζοκαθίσματα

Το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας πήρε ομόφωνα την απόφαση για την άμεση σφράγιση των δέκα καταστημάτων εστίασης, επειδή σε ελέγχους διαπιστώθηκε ότι κατ’ εξακολούθηση παραβίαζαν τον νόμο για την κατάληψη των κοινόχρηστων χώρων και την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων. 

Τα οχτώ από τα δέκα καταστήματα στα οποία θα μπει λουκέτο για τρεις ημέρες βρίσκονται στο Κολωνάκι. Ένα είναι στην οδό Αποστόλου Παύλου και ένα στο Κουκάκι. 

«Πρώτο μήνυμα» για τα τραπεζοκαθίσματα

Η απόφαση να κλείσουν για τρεις ημέρες τα συγκεκριμένα καταστήματα είναι το «πρώτο μήνυμα», επεσήμανε ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας και Κοινόχρηστων Χώρων, Βασίλης Κορομάντζος, ο οποίος εισηγήθηκε τη συγκεκριμένη κίνηση. 

Ο ίδιος επεσήμανε ο νόμος δίνει αυτή τη δυνατότητα και προβλέπει πως σε περίπτωση συνεχιζόμενης αυθαίρετης κατάληψης κοινόχρηστου χώρου, ο δήμος έχει το δικαίωμα να επιβάλλει το διπλάσιο του προστίμου ή να αποφασίσει τη σφράγιση του καταστήματος, από μία έως πέντε ημέρες. 

«Το μέτρο αυτό στο εξής θα εφαρμόζεται. Σήμερα επιλέγουμε ως πρώτο μήνυμα και μέχρι να ενημερωθούν όλοι, το κλείσιμο να μην υπερβαίνει τις τρεις ημέρες. Να λάβουν το μήνυμα όσοι εξακολουθούν να παραβιάζουν το νόμο», δήλωσε ο Βασίλης Κορομάντζος. 

«Θα συνεχίσουμε να επιτηρούμε την αυθαίρετη κατάληψη, διότι με αυτόν τον τρόπο προστατεύουμε και τον κοινόχρηστο χώρο, αλλά προστατεύουμε και τους επιχειρηματίες εκείνους που θέλουν να λειτουργούν νόμιμα, από τον αθέμιτο ανταγωνισμό που προκαλεί η αυθαίρετη και υπέρμετρη κατάληψη του κοινόχρηστου χώρου», συμπλήρωσε και προανήγγειλε ότι θα ληφθούν ανάλογες αποφάσεις και σε επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.