Latest News

Σάββατο 22 Απριλίου 2023

Εκλογές 21 Μαΐου: Το διάγγελμα του Μητσοτάκη για την προσφυγή στις κάλπες

 Η πολιτική σταθερότητα γίνεται εθνική αναγκαιότητα, υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο διάγγελμά του για τις εκλογές της... 21ης Μαΐου. 

Λίγη ώρα νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήγε στο Προεδρικό Μέγαρο και εισηγήθηκε στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εθνικών εκλογών στις 21 Μαΐου. 

Στο διάγγελμά του, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις «αλλεπάλληλες εξωγενείς κρίσεις» της τελευταίας τετραετίας. «Απέναντι σε όλα αυτά, η οικονομία και η κοινωνία μας έμειναν όρθιες. Και όχι μόνο», επεσήμανε και έκανε εκτενή αναφορά στο κυβερνητικό έργο. 

Η Ελλάδα, επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης «βρίσκεται σήμερα πολύ κοντά στην ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας». «Ο εθνικός αυτός στόχος, σε συνδυασμό με την ανάγκη ισχυρής εκπροσώπησης του τόπου διεθνώς, επιβάλλουν πολιτική σταθερότητα σε ορίζοντα τετραετίας. Γι’ αυτό και συνιστά θέμα εξαιρετικής σημασίας, σύμφωνα με το άρθρο 41 του Συντάγματος. Γιατί η Ελλάδα χρειάζεται καθαρή προοπτική στην πορεία της και καθαρές λύσεις στην ηγεσία της», συμπλήρωσε. 

«Ξέρω ότι, παρά τα θετικά βήματα, οι μισθοί στη χώρα μας παραμένουν ακόμη χαμηλοί. Η δημόσια υγεία έχει ακόμη πληγές να γιατρευτούν. Το κράτος μας πρέπει να γίνει πιο αποτελεσματικό. Οι νέοι μας πρέπει να βρουν μεγαλύτερη φροντίδα. Αυτές, ακριβώς, θα είναι οι προτεραιότητές μας στη νέα μας θητεία», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

«Μπορεί τα δύσκολα να φαίνονται πίσω μας, όμως σας διαβεβαιώνω: οι δυσκολίες δεν θα λείψουν. Συνεπώς, η πολιτική σταθερότητα γίνεται εθνική αναγκαιότητα και η τροχιά της προόδου μόνος δρόμος για την πατρίδα. Άρα και καθοριστικό κριτήριο για την ψήφο μας αύριο», τόνισε σε άλλο σημείο του διαγγέλματος. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι έχει ήσυχη τη συνείδησή του ότι «έμεινα πιστός στο καθήκον μου». Ανέφερε πως σήμερα αισθάνεται «πιο έμπειρος και πιο σίγουρος» και δήλωσε αισιόδοξος για το αύριο «αρκεί να μείνουμε ενωμένοι. Μακριά από τα ψέματα, τη λάσπη και τα άδεια συνθήματα που θα μας πολιορκήσουν ξανά. Και αναγνωρίζοντας πόσο κρίσιμη είναι η κάλπη της 21ης Μαΐου».