Latest News

Τετάρτη 19 Απριλίου 2023

Μακελειό στην Αλαμπάμα: 18χρονος έσωσε την αδελφή του και πέθανε στην αγκαλιά της (ΒΙΝΤΕΟ)

 
Τέσσερις νεκροί και 32 τραυματίες ήταν ο απολογισμός των πυροβολισμών σε πάρτι στην Αλαμπάμα το περασμένο Σάββατο. Μεταξύ των θυμάτων ήταν και ο αδελφός της... εορτάζουσας. 

Ο 18χρονος Φιλ Ντάουντελ πήγε να πάρει την αδελφή του από το πάρτι των 16ων γενεθλίων της που διεξαγόταν σε μια αίθουσα χορού στην Αλαμπάμα, όταν ο άγνωστος δράστης άνοιξε πυρ. Εκείνος, που ήταν ήδη μέσα και αντιλήφθηκε τους πυροβολισμούς, την έσπρωξε στο έδαφος για να μην τραυματιστεί και στη συνέχεια προσπάθησε να αφοπλίσει τον δράστη, σύμφωνα με το BBC.

«Μόλις ξέσπασαν οι πυροβολισμοί, ο αδελφός μου με έσπρωξε για να πέσω στο έδαφος. Στη συνέχεια ακολούθησε μάχη σώμα με σώμα με τον δράστη» είπε η Αλέξις. Όταν σταμάτησαν οι πυροβολισμοί, ο αδελφός της άνοιξε τα μάτια του, ενώ εκείνη τον κρατούσε στην αγκαλιά της. Έχανε πολύ αίμα. 

«Το τελευταίο πράγμα που του είπα ήταν να παραμείνει δυνατός», είπε η Αλέξις στο BBC. Τα γενέθλιά της δεν θα είναι ποτέ πια ίδια, όπως η ίδια επισημαίνει, χωρίς να έχει ακόμη συνειδητοποιήσει ότι έχασε τον αδελφό της.

«Αντί να δω την αποφοίτησή του, θα τον δω στο νεκροταφείο»

«Ένα κομμάτι της καρδιάς μου έχει ξεριζωθεί. Θα αποφοιτούσε τον επόμενο μήνα. Αντί για την αποφοίτηση, θα πάω στο νεκροταφείο να δω τον γιο μου» λέει συντετριμμένη η μητέρα του. 

Εκτός από τον Φιλ Ντάουντελ, νεκροί είναι η 17χρονη Σαουνκίβια Σμιθ, o 19χρονος Mάρσια Κόλινς και ο 23χρονος Κόρμπιν Χόλστον.
Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο ABC News ένας πάστορας σε εκκλησία της περιοχής, που βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο νοσοκομείο δίπλα στα θύματα, οι πυροβολισμοί ξεκίνησαν μετά από έντονη λογομαχία μεταξύ των παρευρισκομένων.