Οι έρευνες των Αρχών για συνεργούς τους οι οποίοι είχαν στρατολογηθεί για να συμμετέχουν στην τελική φάση του τρομοκρατικού χτυπήματος βρίσκονται επίσης σε πλήρη εξέλιξη.
Μετά από αστυνομικές επιχειρήσεις σε σπίτια που διέμεναν ή επισκέπτονταν σε Ζάκυνθο, Σπάρτη, Άνω Λιόσια και Ομόνοια προσήχθησαν περισσότεροι από 15 ομοεθνείς τους οι οποίοι όμως αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς δεν προέκυψαν επιβαρυντικά στοιχεία εις βάρος τους.
Πάντως, στο μικροσκόπιο των αρχών, έχουν μπει τρία-τέσσερα άτομα τα οποία φαίνεται πως μιλούσαν μέσω διαδικτυακής εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων με τους δυο συλληφθέντες.
Πώς δρούσε το τρομοκρατικό δίκτυο
Την ΕΛ.ΑΣ., απασχολεί και ο τρόπος που θα προμηθεύονταν οι τρομοκράτες τα εκρηκτικά και τα όπλα για να χτυπήσουν την εβραϊκή συναγωγή, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.
Από συνομιλία ενός από τους συλληφθέντες, του Χαϊντέρ με τον «καθοδηγητή» στην Τεχεράνη που έχει αποκωδικοποιηθεί από την ΕΥΠ, προκύπτει πως αναζητούσε όπλα μέσω ενός συνδέσμου σε άλλο νησί. Την περίοδο εκείνη που πραγματοποιήθηκε η συνομιλία, ο Χαϊντέρ ζούσε και εργαζόταν στην Ζάκυνθο.
Στην αστυνομία εξετάζουν το σενάριο ο άντρας αυτός που αναφέρεται στην συνομιλία αλλά και τυχόν άλλοι «προμηθευτές» του δικτύου τρομοκρατών να είναι ποινικοί με διασυνδέσεις τόσο εντός όσο και εκτός φυλακών.
Οι δύο συλληφθέντες την Παρασκευή θα οδηγηθούν στον ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν ως μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης που σχεδίαζε στοχευμένα χτυπήματα στην Ελλάδα. Σε βάρος των δύο συλληφθέντων έχει ασκηθεί από τον εισαγγελέα, ποινική δίωξη για συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση που θεωρείται κακούργημα.