Latest News

Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023

Έγκλημα στα Τέμπη: Παραδόθηκε το πόρισμα των πραγματογνωμόνων στις ανακριτικές Αρχές

Παραδόθηκε στις ανακριτικές Αρχές το πόρισμα για την πολύνεκρη τραγωδία... στα Τέμπη.

Το πόρισμα των δύο δικαστικών πραγματογνωμόνων, οι οποίοι ορίστηκαν από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Λάρισας Απόστολο Τζαμαλή, είναι στα χέρια των ανακριτών.


Πρόκειται για πολυσέλιδο κείμενο στο οποίο φαίνεται ότι περιλαμβάνονται κρίσιμα στοιχεία για τη σύγκρουση της επιβατικής με την εμπορική αμαξοστοιχία το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου. Συγκεκριμένα, συμπεριλαμβάνονται συνομιλίες μεταξύ των εμπλεκομένων, ηλεκτρονικά στοιχεία κι άλλα που προκύπτουν από τη μελέτη του σιδηροδρομικού δικτύου. 

Αύριο, κατά το ίδιο μέσο, ενδέχεται να κινηθούν οι διαδικασίες για να ασκηθούν νέες ποινικές διώξεις για το δυστύχημα με τους 57 νεκρούς.

Στο δικαστικό μέγαρο της Λάρισας αναμένεται να κληθούν αύριο νέοι μάρτυρες, που θα κληθούν να απαντήσουν σε σημαντικά ερωτήματα. Η ανακρίτρια, ειδικότερα, ανοίγει νέο κύκλο καταθέσεων με έμπειρους σιδηροδρομικούς.

Σημειώνεται πως οι κινητοποιήσεις στη χώρα για το δυστύχημα συνεχίζονται δυναμικά, με χιλιάδες διαδηλωτές να εκφράζουν σήμερα την οργή τους σε μεγάλες πόλεις της χώρας. Μεγαλειώδεις διαδηλώσεις έλαβαν χώρα στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Λάρισα.