Latest News

Τρίτη 7 Μαρτίου 2023

Μεσαίωνας στον Ωρωπό: Παρουσία ανδρών της αστυνομίας και του δήμου το περιστατικό της ντροπής

Για το απαράδεκτο περιστατικό στον Ωρωπό, με νοσηλευτές να πλένουν με το λάστιχο σε πιλοτή πολυκατοικίας γυμνή 70χρονη γυναίκα με ψυχική ασθένεια... μίλησε ο Θάνος Πλεύρης.

«Μιλάμε για απαράδεκτο και απάνθρωπο περιστατικό που φτάνει στα όρια του βασανισμού ενός ατόμου. Το συγκεκριμένο πλήρωμα είναι ιδιωτικό ασθενοφόρο που συμβάλλεται με τον Δήμο Ωρωπού και στα οποία το υπουργείο Υγείας δεν έχει αρμοδιότητα ελέγχου. Ούτε εγκρίνονται ούτε αδειοτούνται από το υπουργείο Υγείας», σχολίασε μιλώντας στο Mega ο υπουργός Υγείας.

«Οι διασώστες του ΕΚΑΒ είναι από τους ανθρώπους που είναι καλύτερα εκπαιδευμένοι κι έχουν φοβερή ανθρωπιστική εκπαίδευση. Ακόμα και όταν υπάρχουν περιπτώσεις που πρέπει να καθαρίσουν τον άνθρωπο για να μπει στο ασθενοφόρο, το κάνουν με απολύτως ανθρώπινο τρόπο», πρόσθεσε ο Θάνος Πλεύρης.

«Παρουσία αστυνομίας και δήμου το περιστατικό»

Την ίδια ώρα, σοβαρά ερωτήματα εγείρει η αποκάλυψη της δικηγόρου ενός εκ των διασωστών πως κατά το περιστατικό ήταν παρόντες η αστυνομία αλλά και εκπρόσωποι του δήμου Ωρωπού.

Η δικηγόρος Βάσω Πανταζή υποστήριξε ότι εάν οι διασώστες τελούσαν αδίκημα παρουσία της αστυνομίας θα έπρεπε να έχουν συλληφθεί

Παράλληλα, υποστηρίζοντας τον πελάτη της ανέφερε ότι η ηλικιωμένη ήταν σε κακή κατάσταση όπως και το σπίτι που διέμενε και δεν υπήρχε άλλος τρόπος για να μπορέσει να μπει στο ασθενοφόρο που είναι αποστειρωμένος χώρος.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την αποκάλυψη της πρωτοφανούς αντιμετώπισης που είχε η ηλικιωμένη γυναίκα ο δήμαρχος Ωρωπού, Γιώργος Γιασημάκης, ισχυρίστηκε ότι δεν ήξερε κάτι για το περιστατικό και διέταξε ΕΔΕ.

Αυτονόητο είναι λοιπόν πως η ΕΛΑΣ θα πρέπει να απαντήσει στην καταγγελία της δικηγόρου, για το εάν υπήρχαν αστυνομικοί που απλώς παρακολουθούσαν τον εξευτελισμό της ψυχικά ασθενούς χωρίς να παρέμβουν για να σταματήσουν την απάνθρωπη συμπεριφορά.