Latest News

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023

Qatargate: Φραντσέσκο Τζόρτζι και Αντόνιο Παντσέρι «μοιράζονταν» το ίδιο κελί

 Ερωτήματα προκαλούν οι πληροφορίες ότι Φραντσέσκο Τζόρτζι και Αντόνιο Παντσέρι, που έχουν προφυλακιστεί για την υπόθεση Qatargate, βρέθηκαν να μοιράζονται το... ίδιο κελί.

Πηγές δήλωσαν στους Times ο Παντσέρι και Τζόρτζι μοιράζονταν το ίδιο κελί για αρκετές εβδομάδες στις φυλακές Σεν Ζιλ στις Βρυξέλλες, παρότι είναι συγκατηγορούμενοι για το σκάνδαλο διαφθοράς. Αυτό εγείρει ερωτήματα σχετικά με τους χειρισμούς της υπόθεσης από τις βελγικές αρχές που αναφέρουν ότι δεν θέλουν οι εμπλεκόμενοι του Qatargate να έχουν επαφές μεταξύ τους και από την άλλη τους αφήνουν στο ίδιο κελί.

Ο Φραντσέσκο Τζόρτζι βρέθηκε, σήμερα, ενώπιον των δικαστικών αρχών, προκειμένου να καταθέσει εκ νέου. Το απόγευμα αναμένεται η απόφαση για την παράταση ή μη της κράτησής τους. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Αντόνιο Παντσέρι, που φέρεται να είναι ο «εγκέφαλος» της υπόθεσης, έχει υπογράψει δήλωση μετανοίας για να πέσει στα «μαλακά». Η εισαγγελία ανακοίνωσε το μνημόνιο που υπέγραψε ο Παντσέρι, με το οποίο δεσμεύεται ότι θα προχωρήσει σε ουσιαστικές αποκαλύψεις για την εμπλοκή τρίτων στην υπόθεση, με αντάλλαγμα περιορισμένη ποινή για τον ίδιο.