Μιλώντας στην ιστοσελίδα sud info εμφανίστηκε να είναι απογοητευμένος για την απόφαση των βελγικών δικαστικών αρχών να μην αφήσουν ελεύθερη με περιοριστικούς όρους την Εύα Καϊλή.
«Ομολογώ, κοιμήθηκα άσχημα» αναφέρει ο ίδιος και σημειώνει ότι η πελάτισσά του δεν μπορεί να δραπετεύσει, ούτε να αλλοιώσει στοιχεία.
Ο δημοσιογράφος της ιστοσελίδας sud info αναφέρεται στον «κίνδυνο απαγωγής» της Εύας Καϊλή, με τον κ. Μαρί να απαντά ότι αυτό είναι το κομμάτι της ιστορίας στο οποίο δεν δίνει «μεγάλη σημασία».
«Ας σταματήσουμε να κάνουμε μια μεγάλη ταινία για αυτή την υπόθεση ακόμα κι αν το σενάριο είναι καλό», συμπληρώνει.
Ο Σβεν Μαρί, ερωτηθείς σχετικά με το ότι τα ελληνικά ΜΜΕ τον αποκαλούν «συνήγορο του διαβόλου», λόγω των ανθρώπων που έχει υπερασπιστεί, σημειώνει: «Αυτό σημαίνει ότι η Εύα Καϊλή είναι διάβολος; Δεν είναι. Ρωτήστε τους πυροσβέστες του Γκισλεγκέν, την Πατρίτσια Λεφράνκ ή τον νεαρό άνδρα που πέθανε στο πανεπιστήμιο κατά τη διάρκεια του «βαπτίσματός» του αν είναι διάβολοι.
Κοιτάζοντας το βιογραφικό μου, θα μπορούσες να γράψεις τρεις σελίδες για όλους εκείνους τους ανθρώπους που υπερασπιζόμουν και που κάθε άλλο παρά διάβολοι ήταν».
Επίσης, αναφέρει ότι η κράτηση της Ελληνίδας ευρωβουλευτή, «είναι μάλλον συμβολική. Ωστόσο, η Δικαιοσύνη δεν χρησιμεύει για να είναι συμβολική. Δεν υπάρχει πλέον λόγος να την κρατήσουν στη φυλακή. Θα δεχόμασταν να αποφυλακιστεί υπό όρους ή με ηλεκτρονικό βραχιόλι. Εδώ, έχει κανείς την εντύπωση ότι είναι ένα είδος τροπαίου που επιτρέπει στη Δικαιοσύνη να πει ότι λειτούργησε».
Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το εάν η κ. Καϊλή είναι απογοητευμένη, ο Σβεν Μαρί απάντησε ότι δεν της είχε μιλήσει προσθέτοντας ότι «δεν είναι ύποπτη ότι δολοφόνησε κανέναν, ούτε ότι είναι έμπορος ναρκωτικών.
Κατηγορείται για κάτι, που επίσημα αρνείται και που θα συνεχίσει να αρνείται, από έναν μετανοημένο, ο οποίος έχει ο ίδιος τη μεγαλύτερη ευθύνη στην υπόθεση.
Και όλα όσα λέει θεωρούνται αλήθεια από την εισαγγελία. Ο στόχος του είναι να βοηθήσει στην εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης που ενήργησε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ή να βγει από τη φυλακή το συντομότερο δυνατό;»
Ο συνήγορος της κ. Καϊλή υπογραμμίζει ότι «η τιμή της έχει καταπατηθεί και μπορεί να βλέπει την κόρη της της μόνο δύο φορές το μήνα. Η πίεση που ασκείται σε αυτή τη γυναίκα είναι απαράδεκτη».
Σε ερώτηση για το πώς κατάφερε να μην δει όλα όσα συνέβαιναν στο διαμέρισμά της, απαντά ότι δεν μπορεί να μιλήσει γι’ αυτό, διότι θα παραβίαζε το απόρρητο.