Latest News

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023

Πυροβολισμοί στη Νέα Ιωνία: Η δράση της «Ομάδας L»- Βίντεο ντοκουμέντο από τη διαφυγή των δραστών

 «Προστασία», μαστροπεία και διακίνηση ναρκωτικών φαίνεται πως κρύβεται πίσω από την υπόθεση με τους πυροβολισμούς στην Νέα Ιωνία, με αποτέλεσμα τον θάνατο ενός ...39χρονου θαμώνα.

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για την σύλληψη των δραστών ενώ τα στοιχεία που έρχονται στο φως δείχνουν την περιβόητη «Ομάδα L» πίσω από τους πυροβολισμούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες πήγαν στην καφετέρια στην Νέα Ιωνία για να πάρουν χρήματα για προστασία. Όμως, όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία, το μαγαζί πλήρωνε άλλη συμμορία για προστασία, ο αρχηγός της οποίας βρίσκεται στις φυλακές Δομοκού.

Όταν οι άνθρωποι που πληρώνονταν για προστασία έμαθαν ότι μία άλλη ομάδα πήγε να ζητήσει χρήματα, έσπευσαν στο μαγαζί και ξεκίνησε καβγάς μεταξύ τω συμμοριών.

Ο ένας έβγαλε πιστόλι και πυροβόλησε. Από το περιστατικό έχασε τη ζωή του ένας 39χρονος υδραυλικός, θαμώνας του μαγαζιού που δεν είχε σχέση με τις συμμορίες.

Οι δύο συμμορίες, όπως αναφέρουν πληροφορίες, είχαν παρελθόν.

Είχαν εμπλακεί σε ανάλογες συνθήκες και στην Ζάκυνθο και τότε είχαν χωρίσει τις περιοχές στις οποίες θα δρούσε η καθεμία. Ωστόσο αυτό δεν τηρήθηκε.

Πυροβολισμοί στην Νέα Ιωνία: Η δράση της «Ομάδας L»- Βίνττο ντοκουμέντο από την διαφυγή των δραστών


Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν πως τα άτομα που συμμετείχαν στην συμπλοκή διέφυγαν και με ένα δεύτερο όχημα. Το τρίτο αυτοκίνητο των δραστών, ένα τζιπ, έμεινε έξω από την καφετέρια καθώς όπως φαίνεται μετά τους πυροβολισμούς οι δράστες δεν πρόλαβαν να το πάρουν.

 

Το προφίλ της Ομάδας L

Η συμμορία που πυροβόλησε στην Νέα Ιωνία, ονομάζεται «Ομάδα L» και δραστηριοποιείται σύμφωνα με πληροφορίες από τις αρχές στο κέντρο της Αθήνας.

Θεωρούνται επικίνδυνοι και εμπλέκονται σε υποθέσεις ναρκωτικών και προστασίας.

Η συμμορία περιλαμβάνει 10 άτομα και διατηρούσε μαγαζί στην Λιοσίων, το οποίο και λειτουργούσαν και κατά τη διάρκεια της καραντίνας. 

Σημαντικό ρόλο στην υπόθεση φέρεται πως έπαιξαν και τα δύο αυτοκίνητα που εντόπισε η Αστυνομία. Ήταν και τα δύο νοικιασμένα με πλαστά στοιχεία.

Πρόκειται για μια Mercedes χρώματος γκρι με ελληνικές πινακίδες και ένα μαύρο τζιπ με αλβανικές πινακίδες.

Η «Ομάδα L», και μεταξύ άλλων φέρεται να ελέγχει και «ροζ» στούντιο στο κέντρο της Αθήνας.

Στις 7 Ιανουαρίου αστυνομικοί του Τμήματος Εμπορίας Ανθρώπων της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος συνέλαβαν έναν 32χρονο Αλβανό, γιατί φυλάκισε και εξέδιδε για μήνες μια νεαρή.

Ενάμιση μήνα αργότερα, η συμμορία του εισέβαλε στην καφετέρια στην Νέα Ιωνία, στην οδο Κασταμονής. Μέλη της συμμορίας σύμφωνα με πληροφορίες δουλεύουν και ως σωματοφύλακες πολλών τράπερς σε όλη την Ελλάδα.

Η σύλληψη του αρχηγού της Ομάδας L

Αξιωματικοί της Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, που ερευνούν εδώ και μήνες την υπόθεση με τη συγκεκριμένη ομάδα, ενημερώθηκαν από τους συναδέλφους τους στην Αντιμετώπιση Οργανωμένου Εγκλήματος για μια περίεργη καταγγελία μιας νεαρής κοπέλας.

Στις 4 Νοεμβρίου, μία 22χρονη, που φέρεται να εργαζόταν στο μαγαζί της συμμορίας κατάφερε να δραπετεύσει από ένα διαμέρισμα που την κρατούσε όμηρο και την εξέδιδε ο αρχηγός της συμμορίας.

Όπως αναφέρεται στη δικογραφία, που παραθέτει το το protothema.gr, στις αρχές του 2020, γνώρισε τον 32χρονο αλλοδαπό, αρχηγό της συμμορίας ο οποίος της παρουσιάστηκε ως ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου κλαμπ της Αθήνας και της πρότεινε να εργαστεί, με πολύ καλά χρήματα. 

Ένα μήνα αργότερα, τον Φεβρουάριο του 2020, η 20χρονη τότε κοπέλα δέχθηκε την πρόταση του αρχηγού της συμμορίας. 

Όπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό, «Για χρονικό διάστημα τριών μηνών, η παθούσα απασχολήθηκε ως εκδιδόμενη σε γραφείο, πραγματοποιώντας τέσσερα ερωτικά ραντεβού κατά μέσο όρο την ημέρα έναντι αμοιβής. Συγκεκριμένα το κόστος για κάθε ραντεβού ήταν 150€, εκ των οποίων τα 50€ αντιστοιχούσαν στην αμοιβή του γραφείου, 20€ στον κατηγορούμενο οποίος εκτελούσε χρέη οδηγού και 80€ στην παθούσα. 

»Ωστόσο ο κατηγορούμενος, ο οποίος ήταν ο αποκλειστικός οδηγός που μετέφερε καθημερινά την παθούσα στα ερωτικά ραντεβού, παρακρατούσε το σύνολο των πορνικών της εσόδων, προβαίνοντας κατά τον τρόπο αυτό στον πορισμό παράνομου περιουσιακού οφέλους μέσω της εκμετάλλευσης της».

Η κοπέλα κατάφερε να διαφύγει και το μεσημέρι της 7ης Ιανουαρίου, οι αστυνομικοί μετά από παρακολούθηση να συνέλαβαν.

​Ερευνώντας την υπόθεση, αναλυτές της ΕΛΑΣ εντόπισαν στα social media, ότι τα μέλη της συμμορίας λειτουργούσαν και ως σωματοφύλακες σε γνωστούς τράπερς της χώρας. Έχουν εμφανιστεί και σε βίντεο κλιπ γνωστού ξένου τράπερ.