Latest News

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023

Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου: «Αναπάντεχη και ανεξήγητη η ανακοπή της Τζωρτζίνας» -Μήνυση σε βάρος του Μάνου Δασκαλάκη για ψευδή κατάθεση

 Όταν η Τζωρτζίνα πήγε στο Καραμανδάνειο, «ήταν μια χαρά», είπε από το βήμα του μάρτυρα η διευθύντρια του νοσοκομείου, Μαρία Ηλιοπούλου, με την οποία ξεκίνησε ο κύκλος των καταθέσεων των γιατρών, στη δίκη της ...Ρούλας Πισπιρίγκου

«Τίποτα δεν προμήνυε την ανακοπή», κατέθεσε η μάρτυρας στο δικαστήριο, αναφερόμενη στην Τζωρτζίνα. Η Ρούλα Πισπιρίγκου κατηγορείται για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της 9χρονης κόρης της. 

Η διευθύντρια του Καραμανδάνειου κατέθεσε ότι ενημερώθηκε αμέσως μόλις έφτασε η Τζωρτζίνα στο νοσοκομείο, στις 8 Απριλίου 2021. «Όταν ήρθε η αιτία εισόδου ήταν η εκδήλωση σπασμών. Ήταν μια χαρά του παιδάκι. Τα συμπτώματα ήταν αναφερόμενα», σημείωσε. 

Όταν ρωτήθηκε σχετικά από την πρόεδρο, η μάρτυρας ανέφερε ότι έγιναν δύο εγκεφαλογραφήματα στην Τζωρτζίνα, τα οποία δεν έδειξαν κάτι.

Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου: Τίποτα δεν προμήνυε την ανακοπή 

«Ήταν αναπάντεχο και ανεξήγητο. Τίποτα δεν προμήνυε αυτή την εξέλιξη», κατέθεσε η διευθύντρια του Καραμανδάνειου, αναφερόμενη στην ανακοπή που υπέστη η Τζωρτζίνα στις 11 Απριλίου 2021, με συνέπεια την τετραπληγία της 9χρονης, λόγω της χαμηλής οξυγόνωσης του εγκεφάλου. 

Πρόεδρος: Αν έχει προηγηθεί επεισόδιο σπασμών, ο οργανισμός εμφανίζει κάποια συμπτώματα; Το βλέπουμε στις εξετάσεις του;

Μάρτυρας: Στο εγκεφαλογράφημα σίγουρα. Κάναμε δυο, και ήταν φυσιολογικά.

Πρόεδρος: Μπορούν οι σπασμοί να προκληθούν από εφιάλτη;

Μάρτυρας: Όχι.

Πρόεδρος: Έγιναν αιματολογικές εξετάσεις; Προέκυψε κάποιο εύρημα;

Μάρτυρας: Όχι. Υπάρχει η εξέταση cpk που στους σπασμούς βλέπουμε να ανεβαίνει η τιμή. Εδώ δεν ήταν ανεβασμένη.

Πρόεδρος: Ποια είναι η συνήθης συμπεριφορά των γονέων;

Μάρτυρας: Οι περισσότεροι είναι πανικοβλημένοι και αγχωμένοι.

Πρόεδρος: Τι κάνουν δηλαδή;

Μάρτυρας: Η εικόνα μου είναι ότι αν μπορούσαν να μπουν με το αμάξι στα εξωτερικά ιατρεία, θα το έκαναν.

Πρόεδρος: Η κατηγορουμένη πώς ήταν;

Μάρτυρας: Η μαμά, ήταν μια τυπική μαμά δίπλα στο παιδάκι της. Τίποτα το περίεργο.

Πρόεδρος: Πότε μάθατε για την ανακοπή;

Μάρτυρας: Όταν γινόταν η ανάνηψη.

Πρόεδρος: Είναι πιθανό, σπάνιο; Πού εντάσσεται αυτό το επεισόδιο;

Μάρτυρας: Ήταν αναπάντεχο και ανεξήγητο. Τίποτα δεν προμήνυε αυτή την εξέλιξη.

Η διευθύντρια του Καραμανδάνειου κατέθεσε πως υπό φυσιολογικές συνθήκες η Τζωρτζίνα θα έπαιρνε εξιτήριο μετά τις πρώτες εξετάσεις, από τις οποίες δεν προέκυψε κάτι ανησυχητικό. Ωστόσο, αποφασίστηκε η παραμονή του παιδιού στο νοσοκομείο, επειδή η μητέρα ανέφερε ότι η 9χρονη έκανε εμετό. 

«Σκεφτήκαμε μήπως κόλλησε κάτι και είπαμε να το δούμε. Αν ήταν άλλο παιδάκι ίσως δεν το κάναμε, αλλά συγχωρήστε μου την έκφραση: Ήταν ένα υπερπολύτιμο παιδί. Είχαν χαθεί ήδη άλλο δύο», ανέφερε η μάρτυρας. 

Κούγιας: Έχετε δει το παιδί ποτέ;

Μάρτυρας: Τέσσερις μέρες και το είδα μια φορά, την επόμενη από την ημέρα που ήρθε. Καθισμένο στο κρεβάτι του.

Κούγιας: Είπατε ότι τίποτα δεν δικαιολογεί το επεισόδιο που ξεκίνησε από καρδιακή ανακοπή και κατέληξε σε εγκεφαλοπάθεια. Καρδιολόγος το είδε;

Μάρτυρας: Όχι δεν το είδε. Παιδοκαρδιολόγος υπάρχει μια στην Πάτρα. Κλείσαμε το ραντεβού και μας είπε ότι είχε δει το παιδί κάποια στιγμή.

Μήνυση σε βάρος του Μάνου Δασκαλάκη για ψευδή κατάθεση

Με μήνυση σε βάρος του Μάνου Δασκαλάκη απάντησε η Ρούλα Πισπιρίγκου, στα όσα κατέθεσε ο εν διαστάσει σύζυγός της κατά τη διάρκεια της δίκης, στην οποία η 34χρονη κατηγορείται για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της κόρης της, Τζωρτζίνας. 

Η σημερινή συνεδρίαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ξεκίνησε με τον συνήγορο της Ρούλας Πισπιρίγκου να καταθέτει μήνυση σε βάρος του εν διαστάσει συζύγου της κατηγορούμενης, τον οποίο χαρακτήρισε «εντελώς αναξιόπιστο πρόσωπο», σύμφωνα με το ΑΠΕ.

«Έδωσε μία ψευδή κατάθεση ο κ. Δασκαλάκης. Σας παραδίδω δικόγραφο που έχει χαρακτήρα μηνύσεως», ανέφερε ο Αλέξης Κούγιας στο δικαστήριο και σημείωσε ότι ο μάρτυρας έχει δώσει διαφορετικές καταθέσεις «ανάλογα με την περίοδο και τις συνθήκες υπό τις οποίες εξεταζόταν». 

Κατά την άποψη του συνηγόρου της Ρούλας Πισπιρίγκου, η κατάθεση του κ. Δασκαλάκη και η εκδοχή του περί «εκδίκησης», ως κίνητρο της κατηγορούμενης να δολοφονήσει την Τζωρτζίνα, αποδεικνύει ότι ο πατέρας του παιδιού ψεύδεται και λέει ανακρίβειες, επιχειρώντας να στηρίξει την κατηγορία. 


Μεταξύ άλλων ο Αλέξης Κούγιας είπε ότι ο Μάνος Δασκαλάκης αμφισβητεί τα συμπεράσματα της παιδοψυχολόγου που κλήθηκε από την ανακρίτρια να ερμηνεύσει ζωγραφιές της Τζωρτζίνας. Η πραγματογνώμονας είχε συμπεριλάβει στα συμπεράσματα που παρέδωσε στην δικαστική λειτουργό τα ψυχολογικά προφίλ των δύο γονέων, τους οποίους συνάντησε. 

Σύμφωνα με την πραγματογνώμονα, προκύπτει εμμονή της κατηγορουμένης με τον τότε σύζυγο της, άποψη που υιοθετείται από τις δικαστικές αρχές. Κατά τον κ. Κούγια, εφόσον ο κ. Δασκαλάκης δήλωσε στο δικαστήριο πως υιοθετεί στο σύνολό του το βούλευμα, αλλά αμφισβητεί την παιδοψυχόλογο τότε ψεύδεται. 

«Υιοθέτησε το βούλευμα και η δήλωση του αυτή είναι ψευδής», είπε στο δικαστήριο ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου και σημείωσε ότι σε υπόμνημά του ο Μάνος Δασκαλάκης ανέφερε ότι είναι «έωλο» το συμπέρασμα της ψυχολόγου.