Latest News

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023

Τζο Μπάιντεν: Υπό άκρα μυστικότητα το ταξίδι στο Κίεβο -Έλεγαν ότι είναι στην Ουάσιγκτον, ενώ ήταν ήδη στο αεροπλάνο

 Υπό άκρα μυστικότητα πραγματοποιήθηκε το ταξίδι του Τζο Μπάιντεν... στο Κίεβο.

Από το πρωί στην ουκρανική πρωτεύουσα υπήρχε αναβρασμός για μια σημαντική άφιξη, ωστόσο, ελάχιστοι γνώριζαν το πρόσωπο που θα έφτανε. Ο Τζο Μπάιντεν ταξίδεψε στο Κίεβο, αιφνιδιάζοντας τον πλανήτη.

Όπως μεταδίδει το CNN, το ταξίδι του Αμερικανού προέδρου καλύφθηκε υπό άκρα μυστικότητα, γεγονός που αντανακλά τις έντονες ανησυχίες για την ασφάλειά του σε μια εμπόλεμη χώρα.

Το Air Force One αναχώρησε από τη βάση Άντριου τα ξημερώματα της Κυριακής. Στους δημοσιογράφους, που βρίσκονταν εντός του αεροσκάφους, δεν επιτρεπόταν να έχουν μαζί τους συσκευές τους.

Τίποτα από το πρόγραμμα του Τζο Μπάιντεν δεν προϊδέαζε για το ταξίδι του στο Κίεβο. Την περασμένη εβδομάδα, αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου διέψευδαν οποιοδήποτε σενάριο περί επίσκεψής του στην Ουκρανία. Την Κυριακή, μάλιστα, ο Λευκός Οίκος κοινοποίησε το πρόγραμμα του Αμερικανού προέδρου, που έδειχνε ότι βρίσκεται ακόμη στην Ουάσιγκτον, αναχωρώντας το βράδυ για την Βαρσοβία, ενώ στην πραγματικότητα ήταν ήδη στο αεροπλάνο.

Το βράδυ του Σαββάτου, πριν αναχωρήσει, ο Μπάιντεν βγήκε για δείπνο με τη σύζυγό του στην Ουάσιγκτον και δεν εθεάθη ξανά δημοσίως μέχρι την άφιξή του στο Κίεβο το πρωί της Δευτέρας.

Σύμφωνα με τους NY Times, στην ουκρανική πρωτεύουσα έφτασε μετά από πολύωρο ταξίδι με τρένο από τα σύνορα της Πολωνίας.

Ο Τζο Μπάιντεν ταξίδεψε στην Ουκρανία με μια σχετικά μικρή συνοδεία, που περιλαμβάνει τον σύμβουλο εθνικής ασφάλειας Τζέικ Σάλιβαν, την αναπληρώτρια προσωπάρχη Τζεν Ο' Μάλεϊ Ντίλον και την προσωπική βοηθό Άνι Τομασίνι.