Οι ελεγκτές πραγματοποίησαν έφοδο στο γηροκομείο, σπάζοντας τα λουκέτα. Εκεί, εντόπισαν 41 τρόφιμους αφυδατωμένους, λιποβαρείς και παραμελημένους.
Τρεις από τους τροφίμους μεταφέρθηκε με ψώρα στο νοσοκομείο Ανδρέας Συγγρός, ενώ άλλοι νοσούν με κορωνοϊό και τέθηκαν σε καραντίνα.
Η Περιφέρεια Αττικής εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι από το 2020 έχει ανακληθεί η άδεια λειτουργίας του εν λόγω γηροκομείου και είχε προβεί στην επιβολή υψηλών προστίμων που ξεπερνούσαν τις 30.000 ευρώ. Ωστόσο, υπήρξε προσωρινή διαταγή του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά περί αναστολής τριών αποφάσεων της Περιφέρειας για αναστολή και σφράγιση της συγκεκριμένης μονάδας.
Γηροκομείο στον Κορυδαλλό: «Είχε σημάδια εκεί που έπρεπε να έχει» λέει κόρη τρόφιμης
Συγγενείς των ηλικιωμένων, μόλις πληροφορήθηκαν για την έρευνα, έσπευσαν στο γηροκομείο προκειμένου να δουν τους ανθρώπους τους. Ωστόσο, δεν τους επετράπη η είσοδος λόγω κορωνοϊού.
Η κόρη μιας τροφίμου ανέφερε ότι στο σώμα της μητέρας της είχε δει σημάδια και έλεγε ότι την χτυπούσε ο γιατρός, ωστόσο, δεν είχε πιστέψει ότι προέρχονταν από κακοποίηση.
«Δεν το πίστευα γιατί ήταν και περίεργος χαρακτήρας η μητέρα μου και νόμιζα τα έβγαζε από τον νου τους. Είχε σημάδια εκεί που έπρεπε να έχει. Ο γιατρός την έδερνε, την χτύπαγε λέει στο κεφάλι. Αλήθεια, ψέματα, τώρα δεν ξέρω να σου πω», αναφέρει η κόρη μιας γυναίκας.
Γείτονες άκουγαν φωνές ηλικιωμένων και κάποιες φορές εκκλήσεις για βοήθεια.
Επισκέπτης στο γηροκομείο αναφέρεται στις άθλιες συνθήκες στις οποίες έμεναν οι ηλικιωμένοι, κάνοντας λόγο για «αμέτρητους νεκρούς, ερχόταν η νεκροφόρα καθημερινά».
Αναλυτικά τα όσα αναφέρει:
«Oι συνθήκες ήταν άθλιες, το προσωπικό ήταν αλλοδαπές που δούλευαν 20 μέρες και μετά έφευγαν και ερχόντουσαν άλλες. Ο χώρος μύριζε άσχημα. Απ’ ότι άκουγα από ανθρώπους που ερχόντουσαν εδώ, προσπαθούσαν να πάρουν από εδώ τους δικούς τους ανθρώπους. Είναι αμέτρητοι αυτοί που πέθαναν εδώ λόγω των συνθηκών. Καθημερινά ερχόταν η νεκροφόρα».