Latest News

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023

Νέο περιστατικό με πυροβολισμούς στις ΗΠΑ- Παιδί 2 ετών και 4 έφηβοι ανάμεσα στους τραυματίες

Επτά άνθρωποι, ανάμεσά τους ένα παιδί δύο ετών και τέσσερις έφηβοι, τραυματίστηκαν από πυροβολισμούς σε δρόμο... στη Φιλαδέλφεια. 

Μεταξύ των θυμάτων των πυροβολισμών είναι και η μητέρα του 2χρονου παιδιού, ενώ πιο σοβαρά τραυματίστηκε ο ένας από τους εφήβους, ο οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. 

Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν λίγο πριν από τις 18:00 το απόγευμα της Πέμπτης (τοπική ώρα), σε απόσταση μερικών εκατοντάδων μέτρων από σχολείο, δήλωσε η αρχηγός της αστυνομίας της Φιλαδέλφειας, Ντανιέλ Άουτλο. Το επεισόδιο δεν ξεκίνησε εκεί, διευκρίνισε. 

«Είμαι γονιός, οπότε καταλαβαίνω τον φόβο του κόσμου», συμπλήρωσε η αρχηγός της αστυνομίας, δίχως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για την ταυτότητα των δραστών ή το κίνητρό τους. 

Ένα στους τρεις ενηλίκους κατοίκους των ΗΠΑ έχει τουλάχιστον ένα όπλο. Ένας στους δύο ζει σε νοικοκυριό με τουλάχιστον ένα όπλο. Αυτό έχει ως συνέπεια τον εξαιρετικά υψηλό αριθμό θανάτων στη χώρα εξαιτίας όπλων, που σε ετήσια βάση κυμαίνεται από 40.000 έως 50.000, με τους μισούς να είναι αυτοκτονίες.