Latest News

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022

«Χαμός» στο Twitter με την εξαγγελία Μητσοτάκη: «Μας δίνει ένα μπουκαλάκι νερό την ημέρα»

 Η εξαγγελία του food pass από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, προκάλεσε οργή στο Twitter γιατί επί του πρακτέου δεν προσφέρει στην καθημερινή διαβίωση των πολιτών που... δεν ξέρουν τι να πρωτοπληρώσουν ενώ ταυτόχρονα ο πρωθυπουργός εξήγγειλε επιστροφή στον «υπαρκτό σοσιαλισμό» της Σοβιετικής Ένωσης.

Οι οργισμένες αντιδράσεις και το αιχμηρό χιούμορ δεν έλειψαν από την πλειοψηφία των αναρτήσεων που έγιναν υπό το δημοφιλές hashtag #foodpass, με κοινή συνισταμένη την καθολική απόρριψη του νέου επικοινωνιακού – προεκλογικού μέτρου που υπόσχεται… ψίχουλα.

Πολλοί έχουν απορία γιατί το ονομάζουν «food pass» και όχι «δελτίο σίτισης». Ίσως για να μην καταλάβει ο κόσμος σε πόσο άσχημη κατάσταση έχει περιέλθει η χώρα εξαιτίας της κυβερνητικής πολιτικής.

Άλλοι αναρωτιούνται πως έχουν μοιραστεί 9 δισ. ευρώ σε απευθείας αναθέσεις ενώ για το «food pass» θα διατεθούν… 600 εκατ. ευρώ.

Δεν έλειψαν και εκείνοι που θυμήθηκα πως ο πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης πήρε μέχρι και αγροτική επιδότηση ενώ ο κόσμος θα πάρει… 20 ευρώ μηνιαίως ή αλλιώς 0,75 ευρώ ημερησίως ή αλλιώς ένα μπουκαλάκι νερό την ημέρα (εντάξει λίγο παραπάνω).

Πάντως αρκετοί είχαν την εύλογη απορία, γιατί εν τέλει δεν μείωσε απλώς τον ΦΠΑ στα τρόφιμα αντί να δίνει επιδόματα-ψίχουλα στους πολίτες. Ίσως γιατί πρέπει να μάθουν να ζουν με… επιδόματα και να ευχαριστούν κιόλας τους κυβερνώντες.