Latest News

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022

Qatargate: Νέα ανακοίνωση του Κατάρ για την υπόθεση διαφθοράς – Περνά στην αντεπίθεση, παρά τις αποκαλύψεις

 Παρά τη βροχή των αποκαλύψεων για το Qatargate, το Κατάρ σε νέα ανακοίνωση του επιμένει να αρνείται κάθε σχέση με την υπόθεση και περνά στην αντεπίθεση, προειδοποιώντας για τον αντίκτυπο ...«του περιορισμού του διαλόγου».

Σε νέα ανακοίνωση που εξέδωσε την Κυριακή, σύμφωνα με το Reuters, το Κατάρ επιχειρεί να περάσει στην αντεπίθεση.

Η Ντόχα αναφέρει ότι η χώρα είναι «βαθιά απογοητευμένη» από την «κριτική και την επίθεση», στο πλαίσιο της έρευνας των αρχών του Βελγίου και κατηγορεί τη βελγική κυβέρνηση πως «δεν κατέβαλε καμία προσπάθεια να συνεργαστεί» με την κυβέρνησή του «για να εξακριβώσει τα γεγονότα».

Στην ανακοίνωση της κυβέρνησης του Κατάρ αναφέρεται τέλος πως «ο περιορισμός του διαλόγου και της συνεργασίας» για το θέμα πριν από την ολοκλήρωση της νομικής διαδικασίας θα επηρεάσει αρνητικά τη συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας και τις συζητήσεις για την παγκόσμια ενεργειακή ασφάλεια.

Υπενθυμίζεται ότι οι βελγικές αρχές έχουν απαγγείλει κατηγορίες σε τέσσερα άτομα που συνδέονται με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο βάσει πληροφοριών, ότι το Κατάρ, που φιλοξενεί το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου, τους παρείχε μετρητά και δώρα για να επηρεάσει τη λήψη αποφάσεων.