Latest News

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022

Απίστευτο ατύχημα με F-35 στο Τέξας- Εκτινάχθηκε ο πιλότος [ΒΙΝΤΕΟ]

 
Ατύχημα με F-35B συνέβη στη βάση Φορτ Γουόρθ στο Τέξας, ενώ ο πιλότος του μαχητικού αεροσκάφους εκτινάχθηκε... από αυτό. 

Ήταν ένα ατύχημα «αλλόκοτο και σε αργή κίνηση», όπως το περιγράφει η Washington Post. Το F-35B άρχισε να κατεβαίνει προς το έδαφος, αλλά, όταν το σύστημα προσγείωσης άγγιξε το έδαφος, το αεροσκάφος αναπήδησε. 

Αμέσως μετά το ρύγχος χτύπησε στο έδαφος και το αεροπλάνο περιστράφηκε. Ο πιλότος εκτινάχθηκε από το F-35B και δεν είναι σαφές εάν τραυματίστηκε. 

Το συγκεκριμένο μαχητικό αεροσκάφος ανήκει στη Lockheed Martin και το πετούσε «πιλότος της αμερικανικής κυβέρνησης», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Πάτρικ Ράιντερ, δίχως να διευκρινίσει εάν πρόκειται για στρατιωτικό ή πολιτικό προσωπικό. 

Δεν είναι σαφές πώς συνέβη το ατύχημα. Βίντεο από προσγειώσεις παρόμοιων αεροσκαφών δείχνουν ότι συμβαίνουν μικρές αναπηδήσεις μόλις το σύστημα προσγείωσης ακουμπήσει στο έδαφος. Όμως, στο συγκεκριμένο περιστατικό, το αεροσκάφος αναπήδησε σαν να ακούμπησε στη Σελήνη, αναφέρει χαρακτηριστικά η Washington Post.