Latest News

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022

Βυθίστηκε ναυαρχίδα του βασιλικού ναυτικού της Ταϊλάνδης- Δεκάδες αγνοούμενοι [ΒΙΝΤΕΟ]


 Ναυαρχίδα του βασιλικού ναυτικού της Ταϊλάνδης βυθίστηκε εν ισχυρής θαλασσοταραχής και ανέμων την Κυριακή, με αποτέλεσμα να αγνοούνται μέχρι και τώρα... 31 άτομα.

Περισσότερα από 100 άτομα διασώθηκαν από το πολεμικό πλοίο HTMS Sukhothai, το οποίο βυθίστηκε ενώ έκανε περιπολία περίπου 32 χιλιόμετρα από την περιοχή Μπανγκ Σαπάν στην κεντρική Ταϊλάνδη.

Η κορβέτα, μία από τις επτά του πολεμικού ναυτικού της χώρας, πήρε κλίση και άρχισε η εισροή υδάτων, την ώρα που στη θαλάσσια περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι και οι κυματισμοί ήταν ιδιαίτερα υψηλοί.

Στο σημείο στήθηκε αποστολή διάσωσης από το πολεμικό ναυτικό, με τη συμμετοχή τριών πλοίων και δύο ελικοπτέρων. Παρόλο που το ναυτικό, αρχικά, δήλωσε ότι όλο το πλήρωμα θεωρείται ασφαλές, εξέδωσε αργότερα δήλωση στο Facebook ενημερώνοντας πως 31 άτομα αναμένουν διάσωση. 

Φωτογραφία που αναρτήθηκε στον επίσημο λογαριασμό του βασιλικού ναυτικού της Ταϊλάνδης στο Twitter δείχνει μια μικρή ομάδα ναυτικών να φοράνε σωσίβια ενώ επιβαίνουν σε μια κυκλική σωσίβια λέμβο, αν και δεν ήταν σαφές πότε τραβήχτηκε.

Το περιστατικό σηματοδοτεί την πρώτη βύθιση ταϊλανδικού πολεμικού πλοίου από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν ένα αμερικανικό υποβρύχιο τορπίλισε το HTMS Samui κοντά στη Μαλαισία και σκότωσε 31 ναύτες.

Το Sukhothai - εξοπλισμένο με πυραύλους, πυροβόλα και τορπίλες - ξεκίνησε τα ταξίδια του το 1987, αφού ναυπηγήθηκε στις ΗΠΑ. Το Ναυτικό της Ταϊλάνδης διατηρεί άλλες έξι κορβέτες, τρεις από τις οποίες κατασκευάστηκαν τοπικά, ανέφερε το Ναυτικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ.