Latest News

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2022

Εύα Καϊλή: Τον γύρο της Ευρώπης κάνει η παράταση της προφυλάκισής της - Τι γράφουν τα διεθνή ΜΜΕ

 Η είδηση παράτασης της κράτησης της Εύας Καϊλή κάνει τον γύρο της Ευρώπης, με τα διεθνή ΜΜΕ να μεταδίδουν άμεσα τη ...συγκεκριμένη είδηση.

Ο ξένος Τύπος ανέδειξε το θέμα εστιάζοντας στο γεγονός ότι πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα των τελευταίων δεκαετιών.

«Παρατείνεται για έναν μήνα η κράτηση της Εύας Καϊλή. Η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή θα παραμείνει υπό κράτηση αφού κατηγορήθηκε για έρευνα για διαφθορά», γράφει η βελγική Le Soir.

«Παραμένει στη φυλακή. Η βελγική δικαιοσύνη αποφάσισε να κρατήσει υπό κράτηση την Ελληνίδα Εύα Καϊλή, η οποία κατηγορήθηκε αυτόν τον μήνα σε έρευνα για διαφθορά που αφορούσε το Κατάρ και της αφαιρέθηκε το λειτούργημα της αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» γράφει η γαλλική Le Parisien.

«Διαφθορά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Η Εύα Καϊλή κρατείται στη φυλακή» γράφει η L’ Echo, με υπότιτλο: «Η Εύα Καϊλή έχει προθεσμία 24 ωρών για να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης παράτασης της κράτησής της».

«Η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Εύα Καϊλή, που κρατείται από τις 9 Δεκεμβρίου στο πλαίσιο της έρευνας του Qatargate, θα πρέπει να παραμείνει στη φυλακή για τουλάχιστον έναν μήνα» μεταδίδει το ιταλικό πρακτορείο ANSA.

Στο κέντρο της αρχικής σελίδας του Politico η είδηση, με τίτλο «Η Εύα Καϊλή θα περάσει τα Χριστούγεννα στη φυλακή, αποφάσισε το δικαστήριο».

Χριστούγεννα στη φυλακή

Να θυμίσουμε ότι η Εισαγγελία του Βελγίου απέρριψε το αίτημα της Εύας Καϊλή να αποφυλακιστεί μετά την ακροαματική διαδικασία στο δικαστήριο των Βρυξελλών.

Η ομοσπονδιακή εισαγγελία του Βελγίου αποφάσισε η Εύα Καϊλή να παραμείνει κρατούμενη, δίνοντάς της το δικαίωμα για έφεση, η οποία ωστόσο θα εξεταστεί σε δύο εβδομάδες.

Επομένως, είτε υποβάλει έφεση και απορριφθεί, είτε δεν υποβάλει καθόλου, η επανεξέταση της υπόθεσής της θα γίνει στις 22 Ιανουαρίου, όπως αναφέρει το σκεπτικό της εισαγγελίας.