«Η ακρίβεια που χτυπά φέτος το γιορτινό τραπέζι είναι η μεγαλύτερη των τελευταίων 20 ετών σε όλα τα είδη. Κατά μέσο όρο έχουμε [αύξηση] 20%. Εμείς σαν επαγγελματίες ανησυχούμε [...] Μην έχουμε μια πίεση ανοδικών τιμών μέσα στις γιορτές. Ευελπιστώ να πάμε καλά», είπε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος της Ένωσης Κρεοπωλών Αθήνας-Αττικής «Οι Ταξιάρχες», Βασίλης Ντεληφιλιππίδης.
Επί του παρόντος, το χοιρινό πωλείται στα 7 ευρώ το κιλό και η γαλοπούλα η ελληνική κάτω από τα 10 ευρώ το κιλό. Οι εισαγόμενες κινούνται γύρω στα 7,5 με 8 ευρώ το κιλά, σύμφωνα με τον κ. Ντεληφιλιππίδης.
Όπως τόνισε ως επαγγελματίες θα παλέψουμε οι τιμές να μείνουν σταθερές στο επίπεδο που είναι σήμερα και παροτρύνουμε τα μέλη της Ένωσης να αφουγκραστούν την οικονομική αδυναμία του Έλληνα καταναλωτή και να συγκρατήσουν τις τιμές.