Latest News

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022

Φοιτήτρια πυρηνικής μηχανικής η Μις Αμερική 2023 [ΒΙΝΤΕΟ]

Μία φοιτήτρια πυρηνικής μηχανικής, με φιλοδοξία να σταματήσει την εξάρτηση των ΗΠΑ από τον άνθρακα, στέφθηκε Μις Αμερική... 2023.

Η Grace Stanke, εκπροσωπώντας την πολιτεία του Ουισκόνσιν, κέρδισε τον τίτλο εντυπωσιάζοντας τους κριτές με τις απαντήσεις της καθώς και με το βιολί, που έπαιξε στον γύρο των ταλέντων.

Η Miss New York, Taryn Delanie Smith στέφθηκε πρώτη επιλαχούσα, ενώ η Miss Texas Averie Bishop αναδείχθηκε δεύτερη επιλαχούσα στην τελετή, που πραγματοποιήθηκε στο Mohegan Sun Arena στο Κονέκτικατ.

Η 20χρονη Stanke, που περιγράφει τον εαυτό της ως «πυρηνικό σπασίκλα», είναι φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο του Ουισκόνσιν. Στο προφίλ της στο site για τη Μις Αμερική, λέει ότι έχει θέσει ως στόχο της να καταρρίψει τις λανθασμένες αντιλήψεις σχετικά με την πυρηνική ενέργεια.

«Η Αμερική πρέπει να μετατραπεί σε πηγή ενέργειας μηδενικού άνθρακα. Υποστηρίζω την πυρηνική ενέργεια και τη βελτίωση της επικοινωνίας για την πυρηνική επιστήμη τόσο με το ευρύ κοινό όσο και με τους πυρηνικούς μηχανικούς, προκειμένου να γεφυρωθεί το χάσμα του άγνωστου μεταξύ των δύο ομάδων» όπως λέει.

Η Stanke διαδέχεται την Emma Broyles, την πρώτη Κορεατοαμερικανίδα και πρώτη Μις Αλάσκα που κέρδισε τον τίτλο Μις Αμερική.

Αν και οι κάτοχοι του τίτλου της Μις Αμερική δεν εκπροσωπούν τις ΗΠΑ σε κανέναν παγκόσμιο διαγωνισμό, είναι ένας από τους παλαιότερους διαγωνισμούς ομορφιάς που υπάρχουν. Ξεκίνησε το 1921 ως διαγωνισμός μαγιό. Με τα χρόνια όμως εξελίχθηκε και το 1945 άρχισε να απονέμει πανεπιστημιακές υποτροφίες στη νικήτρια αντί για χρηματικό έπαθλο.

Το 2018 οι διοργανωτές ανακοίνωσαν ότι πλέον οι συμμετέχουσες δεν θα κρίνονται με μαγιό και βραδινά φορέματα, ούτε για την ομορφιά τους.

Το αντίπαλο δέος της Μις Αμερική είναι ο διαγωνισμός Miss USA που επιλέγει την εκπρόσωπο των ΗΠΑ για τον παγκόσμιο διαγωνισμό Miss Universe. 

Ως Μις Αμερική, η Stanke θα ταξιδέψει εκτενώς στις ΗΠΑ για τον επόμενο χρόνο, για να προωθήσει τους στόχους του Οργανισμού Μις Αμερική.