Latest News

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022

Επικεφαλής NASA: Οι άνθρωποι θα κατοικήσουν στο φεγγάρι μέσα στα επόμενα 10 χρόνια

 Από τότε που ο Νιλ Άρμστρονγκ και οι συνεργάτες του έκαναν τα πρώτα βήματα στη Σελήνη το 1969, πολλοί άρχισαν να αναρωτιούνται πότε θα ερχόταν η σειρά και των υπολοίπων από εμάς να ακολουθήσουμε στα... χνάρια τους.

Αυτό θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα νωρίτερα απ’ ό,τι νομίζουμε, αποκαλύπτει τώρα ο επικεφαλής της NASA, Χάουαρντ Χου. Ο Χου υποστήριξε πως, μέσα στα επόμενα 10 χρόνια, περισσότεροι άνθρωποι θα αποκτήσουν τη δυνατότητα όχι μόνο να πάνε στο φεγγάρι, αλλά και να παραμείνουν σε αυτό για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ο Χάουαρντ Χου, ο οποίος ηγείται του προγράμματος Orion της NASA, είπε ότι θα χρειαστεί ανθρώπινο δυναμικό στο φεγγάρι για να υποστηρίξει τις επικείμενες επιστημονικές αποστολές.

Μιλώντας στο BBC και τη δημοσιογράφο Λώρα Κούνσμπεργκ, ο Χου είπε ότι η εκτόξευση του πυραύλου Artemis που μετέφερε το σκάφος Orion ήταν μια «ιστορική ημέρα για τις ανθρώπινες διαστημικές πτήσεις».

Παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχουν άνθρωποι σε αυτό το διαστημόπλοιο, ο Χου είπε ότι υπήρχε ένα «ανδρείκελο» που έπαιρνε τη θέση του διοικητή.