Latest News

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022

Δίκη Ινδαρέ: Αθώοι ο σκηνοθέτης και οι γιοι του - «Είναι θύματα ωμής αστυνομικής βίας» είπε η εισαγγελέας


Αθώοι κρίθηκαν ο σκηνοθέτης Δημήτρης Ινδαρές και οι γιοι του για τις κατηγορίες που τους βάραιναν σχετικά με τα όσα εκτυλίχθηκαν,  στο σπίτι τους κατά την επιχείρηση σε κατάληψη επί της οδού Ματρώζου...
τον Δεκέμβριο του 2019.

Το δικαστήριο τους έκρινε αθώους λόγω αμφιβολιών, παρά την εισαγγελική πρόταση που επεσήμανε πως δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως είναι αθώοι για τα όσα τους καταλογίζονται.

Η εισαγγελική λειτουργός, κατά την αγόρευσή της, επεσήμανε πως τα μέλη της οικογένειας Ινδαρέ έπεσαν θύματα «μίας τυφλής, ωμής, αστυνομικής βίας». 


Ειδικότερα,  η εισαγγελέας ζήτησε την πλήρη απαλλαγή των κατηγορουμένων, όχι λόγω αμφιβολιών αλλά με την απόλυτη βεβαιότητα πως δεν τέλεσαν τις πράξεις για τις οποίες κατηγορούνται. 

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι κατηγορούμενοι δεν είναι τα άτομα που διέπραξαν όσα τους αποδίδονται, με απόλυτη βεβαιότητα δεν τέλεσαν τις πράξεις» είπε. 

«Οι κατηγορούμενοι έγιναν θύματα μίας τυφλής, ωμής, αστυνομικής βίας, αυθαίρετης. Και χρησιμοποιήθηκαν από την αστυνομία για να δικαιολογήσουν την παταγώδη αποτυχίας μίας τόσο καλά οργανωμένης επιχείρησης».