Latest News

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2022

Δήμος Πειραιά - Τι μπορεί να πάει ''στραβά'' σε μια βράβευση μαθητών

 


Καλά, τι μπορεί να πάει στραβά σε μια εκδήλωση για βράβευση μαθητών στο Δήμο Πειραιά... αναρωτιέται κανείς όταν διαβάζει την ορθή επανάληψη στο δελτίο τύπου που σημειώνει πως  ''μ
ε μεγάλη επιτυχία'' πραγματοποιήθηκε η βράβευση των μαθητών της  Ελληνικής Εθνικής Ομάδας Ρομποτικής FIRST Global Challenge Greece από τον Δήμαρχο Πειραιά στο αμφιθέατρο της Ιωνιδείου Σχολής.

Όπως είναι γνωστό, η ομάδα των παιδιών κατέκτησε το Χάλκινο Μετάλλιο XPRIZE Innovation Award στο Project στην Ολυμπιάδα Καινοτομίας και Ρομποτικής στη Γενεύη, καθώς και ακόμα μια σημαντική διάκριση, το Χρυσό μετάλλιο Katherine Johnson Award για την κατηγορία Engineering Documentation. 

Μάλιστα, ο Δήμος Πειραιά εμφανίζεται να διεκδικεί μερίδιο στην επιτυχία, καθώς, όπως σημειώνεται στο δελτίο τύπου, ''συνέβαλε στις προσπάθειες της Εθνικής ομάδας, παραχωρώντας χώρο, όπου στήθηκε αντίγραφο της αγωνιστικής πίστας και μπόρεσαν οι  μαθητές να κάνουν εντατικές προπονήσεις με το ρομπότ τους''. Και δεν χάνει την ευκαιρία να διαφημίσει το πρόγραμμα εκπαιδευτικής ρομποτικής που ξεκινά ΤΩΡΑ σε σχολεία του Πειραιά. 


Εκείνο όμως που κάνει μεγαλύτερη εντύπωση είναι πως στην ''ορθή 'επανάληψη'' του δελτίου τύπου του Δήμου Πειραιά με τις πάνω από 1.000 λέξεις και τις πέντε δηλώσεις, αφορά στο να συμπεριληφθούν απλώς κι άλλα ονόματα παρατρεχάμενων και μη,  που έτυχε να πάνε στην εκδήλωση και όχι να γίνει μια τιμητική ονομαστική αναφορά στους μαθητές που συμμετείχαν στην βραβευμένη ομάδα της Ρομποτικής. 

Αυτό θα έπρεπε να θεωρείται αυτονόητο για μην πάει στραβά μια βράβευση μαθητών που έγινε ''με μεγάλη επιτυχία'', όπως σημειώνεται στην ορθή επανάληψη'' του δελτίου τύπου του Δήμου Πειραιά, επειδή προφανώς μπόρεσαν να καταγράψουν όλα τα ονόματα όσων άσχετων και μη πήγαν στην εκδήλωση...