Latest News

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Ανεύθυνες» οι δηλώσεις Σοϊλού μετά την επίθεση στην Κωνσταντινούπολη

 Ανεύθυνες χαρακτήρισε ουσιαστικά το Στέιτ Ντιπάρτμεντ τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, μετά την επίθεση στην Κωνσταντινούπολη και εξέφρασε τη βαθιά απογοήτευση... της Ουάσινγκτον.

Ο Σοϊλού δήλωσε ότι η Άγκυρα απορρίπτει τα συλλυπητήρια που εξέφρασε η Ουάσινγκτον μετά τη βομβιστική επίθεση, κατηγορώντας τις ΗΠΑ ότι «υποστηρίζουν τους τρομοκράτες» Κούρδους του Κομπάνι. Η Τουρκία κατηγορεί τους μαχητές του PKK και συμμάχους τους ότι είναι πίσω από τη φονική επίθεση. 

Ερωτηθείς από Έλληνες ανταποκριτές για τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εσωτερικών, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον απορρίπτει τα όποια ανεύθυνα σχόλια και εξέφρασε βαθιά απογοήτευση. 

«Οι ΗΠΑ καταδικάζουν απερίφραστα την τρομοκρατία σε όλες τις μορφές της και στέκονται αλληλέγγυες με την Τουρκία, πολύτιμο σύμμαχό τους στο ΝΑΤΟ», δήλωσε αρχικά ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, σύμφωνα με το ΑΠΕ. 

«Απορρίπτουμε και είμαστε βαθιά απογοητευμένοι από οποιαδήποτε ανεύθυνα σχόλια που υποδηλώνουν ότι οι ΗΠΑ είχαν οποιονδήποτε ρόλο ή ευθύνη σε αυτήν την απεχθή επίθεση εναντίον Τούρκων πολιτών. Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε τις τουρκικές αρχές στην έρευνά τους», συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.