Latest News

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022

Η Τζέιν Φόντα εξηγεί γιατί νιώθει «έτοιμη» να πεθάνει: «Είχα σπουδαία ζωή»

Η Τζέιν Φόντα δήλωσε πως είναι «έτοιμη» να πεθάνει και πως «γνωρίζει» ότι «δεν θα είναι εδώ για ...πολύ ακόμα».

Η 84χρονη ηθοποιός και ακτιβίστρια δήλωσε ότι οι άνθρωποι της ηλικίας της πρέπει να είναι «ρεαλιστές» και να «έχουν επίγνωση του χρόνου που βρίσκεται πίσω τους σε αντίθεση με τον χρόνο που βρίσκεται μπροστά τους».

Συγκεκριμένα είπε στο Entertainment Tonight ότι έχει «επίγνωση» ότι «δεν πρόκειται να είναι εδώ για πολύ καιρό ακόμα», προσθέτοντας ότι είναι «έτοιμη» καθώς «είχε μια σπουδαία ζωή».

«Όχι ότι θέλω να φύγω, αλλά έχω επίγνωση ότι αυτό θα γίνει αργά ή γρήγορα», συνέχισε. «Είναι απλώς ρεαλιστικό».

Τον Σεπτέμβριο, η Τζέιν Φόντα αποκάλυψε ότι είχε διαγνωστεί με λέμφωμα Non-Hodgkin, έναν τύπο καρκίνου που ξεκινά από το λεμφικό σύστημα, ένα τμήμα του ανοσοποιητικού αφοσιωμένο στην καταπολέμηση των μικροβίων.

«Πρόκειται για πολύ θεραπεύσιμο καρκίνο. Το 80% επιβιώνει, οπότε νιώθω πολύ τυχερή. Είμαι επίσης τυχερή επειδή έχω ασφάλιση υγείας και πρόσβαση στους καλύτερους γιατρούς και θεραπείες. Συνειδητοποιώ, και είναι οδυνηρό, ότι είμαι προνομιούχα σε αυτό».

Όπως εξήγησε, θα υποβληθεί σε έξι μήνες χημειοθεραπείας και, μέχρι στιγμής, «αντιμετωπίζει τις θεραπείες αρκετά καλά».

Η Τζέιν Φόντα, η οποία είναι κόρη του ηθοποιού Χένρι Φόντα, έχει προταθεί για επτά Όσκαρ και έχει κερδίσει δύο για τις ταινίες «Klute» (1971) και «Julie» (1977).