Latest News

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022

Δήμος Πειραιά - Αδράνεια για την ανάπλαση της πλατείας Κοραή


Απίστευτη  αδράνεια  και ολιγωρία επέδειξε η δημοτική αρχή Μώραλη για την ανάπλαση της πλατείας Κοραή μπροστά από το δημαρχείο ...της πόλης. 

Οκτώ ολόκληρα χρόνια θητείας,  περίμενε να ολοκληρωθούν τα έργα της επέκτασης του Μετρό και μετά ν' ανοίξει τη συζήτηση για τα σχέδια  ανάπλασης της πλατείας στο κέντρο του Πειραιά. 

Μάλιστα, η δημοτική αρχή Πειραιά επέλεξε ν' ακολουθήσει τον δρόμο μίας συμβατικής μελέτης, χωρίς να προχωρήσει σ' έναν ανοικτό διεθνή διαγωνισμό, όπως συνηθίζεται σε τέτοια έργα.

Παράλληλα, η παράλειψη της δημοτικής αρχής αποκάλυψε την απουσία διαπραγμάτευσης με την «Αττικό Μετρό» για τον ενιαίο σχεδιασμό και κατασκευή της πλατείας από την εταιρεία ως ανταπόδοση προς την πόλη, κάτι που έχει γίνει σε άλλους σταθμούς (Νίκαια, Αιγάλεω, Κεραμεικός, κ.α.).

Έτι, μετά τη λειτουργία του Μετρό, παραδόθηκε «μισή» η πλατεία πάνω από το έργο, με το υπόλοιπο τμήμα να παραμένει στην προηγούμενη υποβαθμισμένη κατάσταση...

@ Μα καλά οκτώ χρόνια, κοιτούσαν από τα παράθυρα του 7ου ορόφου  του δημαρχείου και απλώς ... χάζευαν τα έργα του Μετρό, χωρίς να κάνουν τίποτα για τα σχέδια της ανάπλασης  της πλατείας Κοραή;