Latest News

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022

Φρίκη στα Πετράλωνα: Δεν υποβλήθηκε καταγγελία στην αστυνομία για βιασμό των ανήλικων παιδιών

 Δεν υπήρξε καταγγελία για την υπόθεση βιασμού των ανήλικων αδελφών στα Πετράλωνα, αναφέρει η αστυνομία σε ανακοίνωσή της δίνοντας και σχετικές διευκρινίσεις για... την υπόθεση.

Η ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ επισημαίνει συγκεκριμένα, ότι δεν υποβλήθηκε καταγγελία στην Αστυνομία και διευκρινίζει ότι η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε από παραγγελία της Εισαγγελίας τον Ιούλιο του 2018.

Συγκεκριμένα σχετικά με την υπόθεση των Πετραλώνων, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διευκρινίζεται πως:

«Για την υπόθεση δεν υπεβλήθη καταγγελία σε αστυνομική Υπηρεσία, πλην όμως η διερεύνησή της από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής ξεκίνησε, μετά από σχετική παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τον Ιούλιο του 2018.

»Έπειτα από ενδελεχή και επισταμένη έρευνα, την πραγματοποίηση όλων των προβλεπόμενων ανακριτικών πράξεων και πάντα σε συνεργασία με την Εισαγγελία, η δικογραφία υπεβλήθη περαιωμένη το Νοέμβριο του 2019, ενώ νεότερη παραγγελία για την υπόθεση περιήλθε στην ανωτέρω Υπηρεσία τον προηγούμενο μήνα (Οκτώβριος 2022).

»Σημειώνεται ότι, η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων χειρίζεται τη συγκεκριμένη υπόθεση με τον δέοντα σεβασμό και την αρμόζουσα ευαισθησία, εφαρμόζοντας σε κάθε περίπτωση τους νόμους και τις επιταγές του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, σύμφωνα πάντα με τις κατευθύνσεις των αρμόδιων εισαγγελικών Αρχών».

Υπενθυμίζεται ότι δύο αδέλφια από τα Πετράλωνα κατήγγειλαν τον πατέρα τους και ακόμη 17 πρόσωπα για τον βιασμό τους.

Τα δύο αδέλφια, 17 και 22 χρόνων σήμερα, εμφανίστηκαν στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων και έκαναν μήνυση σε βάρος των γονιών τους, σημειώνοντας ότι η μητέρα τους γνώριζε για τους βιασμούς και δεν έκανε τίποτα για να τα προστατέψει.

Ωστόσο, προέκυψαν ερωτήματα καθώς τέσσερα χρόνια μετά την καταγγελία, η υπόθεση ακόμα εκκρεμεί.

Πιο συγκεκριμένα, τα δύο αδέλφια αναφέρουν στην καταγγελία τους ότι από το 2012 έως το 2015 κακοποιούνταν σεξουαλικά. Τότε, το αγόρι ήταν επτά ετών ενώ το κορίτσι 12 ετών.  

Η πρώτη καταγγελία για την υπόθεση έγινε το 2018 από το αγόρι της οικογένειας στο Τμήμα Ανηλίκων. Εκεί, κατήγγειλε ότι ο ίδιος και η αδερφή του είχαν πέσει θύματα βιασμού από τον πατέρα του, ο οποίος φέρεται να καλούσε επίσης συγγενείς κα φίλους στο σπίτι, ι βίαζαν τα παιδιά.

Στις 20 Οκτωβρίου τα δύο αδέλφια πήγαν και πάλι στην Εισαγγελία αναφέροντας ότι όσα ζούσαν τα γνώριζε και η μητέρα τους ενώ ανέφεραν σύμφωνα με τη δικηγόρο τους, ότι ένα ακόμα παιδί, το τρίτο της οικογένειας ανήλικο σήμερα, επίσης είχε πέσει θύμα βιασμού.

Την επιμέλεια του παιδιού έχει η μητέρα, μέχρι και σήμερα. Σημειώνεται ωστόσο ότι από το 2018, μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία σύλληψη για την υπόθεση. 

«Η καταγγελία ήταν στην ελληνική αστυνομία, αλλά η υπόθεση βρισκόταν στην ανακρίτρια από το 2018, δεν ξέραμε αν είχε κλείσει η υπόθεση, δεν επέστρεψε ποτέ η δικογραφία για κάτι παραπάνω στην ελληνική αστυνομία» ανέφερε η εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας, Κωνσταντίνα Δημογλίδου.