Latest News

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022

Κωνσταντινούπολη: Νεκροί και δεκάδες τραυματίες από την ισχυρή έκρηξη στο κέντρο της πόλης [ΒΙΝΤΕΟ]

 Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε  στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης...το μεσημέρι της Κυριακής.

Η έκρηξη σημειώθηκε στον δημοφιλή πεζόδρομο Ιστικλάλ με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να κάνει λόγο για έξι νεκρούς και 53 τραυματίες σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu

Σύμφωνα με τον ίδιο που επικαλέστηκε πληροφορίες από τον κυβερνήτη της πόλης, η έκρηξη θα μπορούσε να αποδοθεί σε τρομοκρατική ενέργεια. Πάντως, τα ακριβή αίτια, μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχουν εξακριβωθεί, σημειώνει ο Guardian.

Η κρατική τηλεόραση TRT, αλλά και άλλα ΜΜΕ προέβαλαν βίντεο με ασθενοφόρα και αστυνομικά οχήματα που κατευθύνονταν στο σημείο της έκρηξης στην οδό Ιστικλάλ στην περιοχή Μπέγιογλου.

Σε βίντεο κατεγράφη και η ακριβής στιγμή της έκρηξης, που όπως φαίνεται και από τα πλάνα, ήταν ιδιαίτερα ισχυρή.

Ο σταθμός της αστυνομίας Κασίμπασα που βρίσκεται κοντά ανέφερε ότι όλα τα πληρώματα έχουν μεταβεί στο σημείο της έκρηξης, χωρίς να δημοσιοποιήσει περισσότερες λεπτομέρειες.

ΥΠΕΞ: Συλλυπητήρια στον τουρκικό λαό - Δεν υπάρχουν Έλληνες ανάμεσα στα θύματα

Σε ανακοίνωσή του το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει «ειλικρινή συλλυπητήρια στην τουρκική κυβέρνηση και στον τουρκικό λαό» τονίζοντας πως η χώρα μας «καταδικάζει απερίφραστα την τρομοκρατία».

«Αναφορικά με την έκρηξη που έλαβε χώρα στην Κωνσταντινούπολη νωρίτερα σήμερα, το Γενικό Προξενείο βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις τοπικές αρχές. Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, δεν υπάρχουν Έλληνες μεταξύ των θυμάτων», τονίζεται στην ανακοίνωση.