Latest News

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022

Δήμος Πειραιά - Απίστευτη''ντρίμπλα'' της Δημοτικής αρχής και του Αναπτυξιακού οργανισμού!


 Τους πήραν χαμπάρι για την απίστευτη ''ντρίμπλα'' της Δημοτικής αρχής Πειραιά και του Αναπτυξιακού οργανισμού ...Πειραιά!

  Πέρασαν έργο ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ το οποίο μεταξύ άλλων αφορά κυρίως την οδό Χαριλάου Τρικούπη και το Αρχαιολογικό μουσείο Πειραιά που βρίσκονται εντός των γεωγραφικών ορίων της  Α' κοινότητας από το συμβούλιο της Β' κοινότητας Πειραιά.

Όπως καταγγέλλεται reportaznet.gr, οι λόγοι που η Δημοτική αρχή προτίμησε να περάσει το έργο από την Β' κοινότητα είναι προφανείς. Στην Α' κοινότητα έχει αναπτυχθεί έντονο κίνημα κατοίκων και κοινοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης κατά της κρουαζιέρας και οι συνεδριάσεις επί των αναπλάσεων έχουν αποκτήσει πολύ δυναμικούς τόνους.

Προς αποφυγή μιας  ακόμη δυναμιτισμένης συνεδρίασης με την παρουσία κατοίκων η Δημοτική αρχή άλλαξε τα όρια , ελπίζοντας ίσως ότι δεν θα γίνει αντιληπτό!

Οι σύμβουλοι των 3 παρατάξεων της αντιπολίτευσης το αντιλήφθηκαν ταχύτατα και κινούνται προκειμένου να ακυρώσουν την πρωτοφανή αυτή εξαπάτηση με την οποία το κοινοτικό συμβούλιο της Β' κοινότητας Πειραιά, στις 25 Οκτωβρίου 2022 ενέκρινε  τις επεμβάσεις αστικής ανάπλασης που προτείνονται στα πλαίσια της μελέτης του έργου: ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΜΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΩΡΟ» στο πλαίσιο της Πράξης με MIS 5050534 του Επιχειρησιακού Προγράμματος « Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» και αφορούν στα όρια της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας, με την επισήμανση ότι οι επεμβάσεις αυτές, εμπίπτουν στις διατάξεις του αρ.52, του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (πλην της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου που δεν προτείνεται καμία επέμβαση στον εύρος του κυκλοφοριακού χώρου και συνεπώς δεν εμπίπτει στον αντίστοιχο άρθρο)Οι παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο αφορούν στις οδούς Χαρ. Τρικούπη και Ηρώων Πολυτεχνείου, καθώς και σε εναλλακτικές διαδρομές που πιθανώς επιλεγούν κατά την εκπόνηση της κυκλοφοριακής μελέτης. Η οδός IIας Μεραρχίας, έχει ήδη αναπλαστεί και ως εκ τούτου η επέμβαση σε αυτήν θα είναι περιορισμένη, χωρίς καθαιρέσεις υφισταμένων κατασκευών και διαμορφώσεων, αλλά μόνο με εμπλουτισμό της με αστικό εξοπλισμό που θα συνάδει με τις άλλες οδούς και σήμανση που θα οδηγεί προς τους αρχαιολογικούς χώρους, προσδίδοντάς της το χαρακτήρα εναλλακτικής της Χαριλάου Τρικούπη διαδρομής, συνδεδεμένης στην ενιαία αρχιτεκτονική ενότητα.

Στόχος της παρέμβασης είναι η ανάδειξη της  οδού σύνδεσης Χαρ. Τρικούπη, των δύο λιμένων του Πειραιά σε κεντρικό αρχιτεκτονικό άξονα και ταυτόχρονα, η δημιουργία μιας πολιτιστικής διαδρομής η οποία περιλαμβάνει τους τρεις αρχαιολογικούς χώρους.