Latest News

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022

Εκλογές 2023 - Οι πιθανές ημερομηνίες για να στηθούν οι κάλπες


 Η επιμονή του πρωθυπουργού να μιλάει για τις εκλογές – επανέρχεται στο θέμα σχεδόν καθημερινά – δείχνει αν μη τι άλλο ότι στην κυβέρνηση υπάρχει έντονος προβληματισμός για το πότε πρέπει να στηθούν ...οι κάλπες.

Οι συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη εμφανίζονται διχασμένοι, καθώς κάποιοι επιμένουν ότι όσο πιο σύντομα πάει σε εκλογές τόσο καλύτερα θα είναι για την ΝΔ, ενώ κάποιοι άλλοι λένε ότι ο Μάιος είναι ο καλύτερος μήνας για να στηθούν οι κάλπες.

Μέχρι τότε θα έχει ξεδιπλωθεί όλο το πακέτο παροχών της κυβέρνησης, ενώ θα έχει πέσει ζεστό χρήμα στην αγορά. Ακόμα οι συνταξιούχοι θα έχουν πάρει τις αυξήσεις τους, ενώ θα έχει αυξηθεί και ο κατώτατος μισθός.

Στην τελική απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη θα παίξει ρόλο πάντως το πόσο δύσκολος θα είναι ο επόμενος μήνας στα θέματα της ακρίβειας και της ενέργειας. Από αυτό θα εξαρτηθεί αν οι εκλογές θα γίνουν μετά τα Χριστούγεννα, δηλαδή στις 5 ή 26 Φεβρουαρίου ή κοντά στο Πάσχα δηλαδή κάπου στις 9 Απριλίου. Εάν πάει σε αυτό το σενάριο, τότε οι δεύτερες κάλπες θα στηθούν 21 ή 28 Μαΐου.

Η όλη συζήτηση, ωστόσο, έχει θέσει σε συναγερμό την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, καθώς κανείς δεν γνωρίζει τι θα κάνει τελικά ο πρωθυπουργός...