Latest News

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022

Πρώην επαγγελματίας πυγμάχος κατηγορείται για διακίνηση κοκαΐνης αξίας 1 δισ.$

 Ο Γκόραν Γκόγκιτς, πρώην επαγγελματίας πυγμάχος, κατηγορείται για διακίνηση πάνω από 20 τόνων κοκαΐνης, με αξία που εκτιμάται ότι ξεπερνά το ένα δισεκατομμύριο... δολάρια. 

Οι εισαγγελικές αρχές της Νέας Υόρκης χαρακτηρίζουν «σημαντικό έμπορο ναρκωτικών» τον Γκόγκιτς στην ανακοίνωση που εξέδωσαν. Ο 43χρονος από το Μαυροβούνιο ήταν επαγγελματίας πυγμάχος βαρέων βαρών, που έδινε αγώνες κυρίως στη Γερμανία. Η τελευταία του εμφάνιση στο ρινγκ ήταν το 2012. 

Ο Γκόγκιτς συνελήφθη την Κυριακή στο αεροδρόμιο του Μαϊάμι, ενώ προσπαθούσε να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό τη Ζυρίχη. Εάν καταδικαστεί, είναι αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης από 10 έτη έως ισόβια κάθειρξη. 

Οι εισαγγελείς εκτιμούν ότι ο 43χρονος συνωμότησε με εκτεταμένο δίκτυο προμηθευτών ναρκωτικών, μέλη πληρώματος πλοίων και λιμενικούς για τη διακίνηση τεράστιων ποσοτήτων κοκαΐνης από την Κολομβία προς την Ευρώπη, μέσω αμερικανικών λιμανιών. Συχνά, έκρυβαν τα ναρκωτικά σε φορτηγά πλοία.  

Οι αρχές θεωρούν ότι ο Γκόγκιτς είχε καίριας σημασίας ρόλο στην επιχείρηση διακίνησης ναρκωτικών από τη Νότια Αμερική προς την Ευρώπη, μέσω των ΗΠΑ. Τον Φεβρουάριο, τον Μάρτιο και τον Ιούνιο του 2019, οι αμερικανικές αρχές κατάσχεσαν τρία φορτία με συνολικά 22 τόνους κοκαΐνης. 

Μόνο το ένα από αυτά- 17.956 κιλά που κατασχέθηκαν στο λιμάνι της Φιλαδέλφειας τον Ιούνιο του 2019- εκτιμάται ότι άξιζε περίπου ένα δισεκατομμύριο δολάρια. Αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες ποσότητες κοκαΐνης που έχουν κατασχεθεί στις ΗΠΑ. Οι εισαγγελικές αρχές δεν διευκρίνισαν την αξία των άλλων δύο φορτίων, 1.437 κιλών και 537 κιλών, που κατασχέθηκαν τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του 2019 αντίστοιχα.