Την είδηση του θανάτου της ανακοίνωσε με Tweet η Ακαδημία Κινηματογράφου.
Η Littlefeather έπασχε από καρκίνο του μαστού και έφυγε σε ηλικία 75 ετών.
Το Hollywood Reporter επικαλέστηκε δήλωση του μάνατζέρ της που ανέφερε ότι πέθανε το μεσημέρι της Κυριακής στο σπίτι της στην πόλη Novato της Βόρειας Καλιφόρνια, δίπλα στους αγαπημένους της ανθρώπους.
Το 1973 η Littlefeather έγραψε ιστορία. Τότε ο Μπράντο κέρδισε το Όσκαρ καλύτερου ηθοποιού για την ερμηνεία του στον Νονό, αλλά δεν παρευρέθηκε στην τελετή, διαμαρτυρόμενος για τα δικαιώματα των Ιθαγενών Αμερικανών.
Η Littlefeather εμφανίστηκε στην εκδήλωση για λογαριασμό του και αρνήθηκε να δεχθεί το βραβείο. Έδωσε μια σύντομη ομιλία εξηγώντας ότι η άρνηση του ηθοποιού οφειλόταν, εν μέρει, στη «μεταχείριση των Ινδιάνων της Αμερικής από την κινηματογραφική βιομηχανία».
Η Littlefeather, τότε ήταν 26 ετών και αποδοκιμάστηκε σφοδρά από μέρος του κοινού. Αργότερα αποκάλυψε ότι η ασφάλεια της Ακαδημίας συγκράτησε τον Τζον Γουέιν, ο οποίος κινήθηκε απειλητικά εναντίον της.
Άλλα άτομα στα παρασκήνια φέρεται να έκαναν προσβλητικές χειρονομίες και εκείνη τελικά μπήκε στη μαύρη λίστα του Χόλιγουντ.
Τον Αύγουστο, η Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών εξέδωσε μια ανακοίνωση όπου ζητούσε επίσημα συγνώμη από την Littlefeather.
Το σώμα που επιβλέπει τα Όσκαρ περιέγραψε την παρουσία της τότε ως «μια ισχυρή δήλωση που συνεχίζει να μας υπενθυμίζει την αναγκαιότητα του σεβασμού και τη σημασία της ανθρώπινης αξιοπρέπειας».
»Η κακοποίηση που υπομείνατε εξαιτίας αυτής της δήλωσης ήταν αδικαιολόγητη. Το συναισθηματικό φορτίο που έχετε ζήσει και το κόστος για τη δική σας καριέρα στον κλάδο μας είναι ανεπανόρθωτα. Για πάρα πολύ καιρό το θάρρος που δείξατε δεν αναγνωρίστηκε. Για αυτό, ζητούμε βαθύτατα συγγνώμη και εκφράζουμε τον ειλικρινή μας θαυμασμό», ανέφερε η δήλωση.
Η Littlefeather απάντησε λέγοντας: «Σχετικά με τη συγγνώμη της Ακαδημίας προς εμένα, εμείς οι Ινδιάνοι είμαστε πολύ υπομονετικοί άνθρωποι – έχουν περάσει μόνο 50 χρόνια! Πρέπει να διατηρούμε την αίσθηση του χιούμορ μας ανά πάσα στιγμή. Είναι η μέθοδος επιβίωσής μας».