Latest News

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022

Παρακολουθήσεις: Live η συζήτηση στη Βουλή για το πόρισμα της εξεταστικής

 Στην ολομέλεια της Βουλής συζητείται σήμερα- με τοποθετήσεις πολιτικών αρχηγών- το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής για ...τις παρακολουθήσεις

Η συζήτηση για το πόρισμα της επιτροπής που διερεύνησε την υπόθεση παραβίασης του απορρήτου των επικοινωνιών του Νίκου Ανδρουλάκη ξεκινά με τις τοποθετήσεις των εισηγητών των κομμάτων. Αυτή ήταν η πρώτη εξεταστική επιτροπή που οι εργασίες της πραγματοποιήθηκαν με εφαρμογή του άρθρου 43Α του κανονισμού της Βουλής με της διαδικασίες της πλήρους μυστικότητας, καθώς η υπόθεση αφορούσε την ΕΥΠ. 

Στη διαδικασία θα μετάσχουν πολιτικοί αρχηγοί και κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων. Η συζήτηση στην ολομέλεια επί του πορίσματος της εξεταστικής επιτροπής- που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία- και των εκθέσεων των κομμάτων που περιλαμβάνονται σε αυτό θα διεξαχθεί σύμφωνα με το άρθρο 148 του κανονισμού της Βουλής. Κάτι που σημαίνει ότι δεν υπάρχει διαδικασία λήψης απόφασης, αλλά διευρυμένη συζήτηση επί του θέματος. 

Θα γίνουν τέσσερις κύκλοι ομιλητών: ο πρώτος με τους έξι εισηγητές και οι άλλοι τρεις θα απαρτίζονται από πέντε βουλευτές της ΝΔ, τρεις του ΣΥΡΙΖΑ και έναν από το κάθε κόμμα της ελάσσονος αντιπολίτευσης.