Latest News

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022

Τουρίστρια φωτογραφήθηκε αποκαλυπτικά στα σκαλιά καθεδρικού ναού και συνελήφθη

 Τουρίστρια στην Ιταλία επιχείρησε να κάνει μία αποκαλυπτική φωτογράφιση έξω από καθεδρικού ναού στο Αμάλφι, και τελικά συνελήφθη, μαζί με τους... φίλους της. 

Μία γυναίκα εθεάθη να ποζάρει για φωτογραφίες στο σημείο, φορώντας μόνο ένα κόκκινο πανί που κάλυπτε τα επίμαχα σημεία. 

Η επιλογή της τοποθεσίας, μπροστά σε μία εκκλησία του 1067, προκάλεσε τον έντονο εκνευρισμό ντόπιων, επεσήμανε η ιστορικός Laura Thayer, η οποία ζει στην περιοχή και γράφει σε ένα τοπικό blog. Ο καθεδρικός είναι αφιερωμένος στον Άγιο Ανδρέα και τα λείψανά του φυλάσσονται εκεί από το 1206. 

«Το ότι συνέβη στην εκκλησία είναι αυτό που έκανε το όλο επεισόδιο σοκαριστικό» είπε στο CNN.

«Το Duomo είναι μέρος λατρείας και ένα μέρος που αγαπούν πολύ οι ντόπιοι. Αυτό το φόντο αγγίζει την ιστορική μνήμη τους» συμπλήρωσε και επεσήμανε πως ο ναός ανοίγει για γάμους, κηδείες και άλλες τέτοιες τελετές. 

«Ναι, είναι πανέμορφο, αλλά το Αμάλφι είναι τόσο πολλά περισσότερα από ένα φόντο για μία φωτογραφία στα social media». 


Κάτοικος της περιοχής, τράβηξε σε βίντεο το συμβάν, εκφράζοντας την αντίθεσή της. 

Η τοπική ιστοσελίδα Positano News, στην οποία αναρτήθηκε το βίντεο, επεσήμανε πως έχουν συλληφθεί τρία άτομα - το μοντέλο των φωτογραφιών κι άλλοι δύο, καθώς δεν είναι λάβει σχετική άδεια για τη φωτογράφηση. Ο εξοπλισμός τους, σύμφωνα με την ίδια πηγή, δεν φαίνεται πως ήταν επαγγελματικός. 

Μία άλλη ιστοσελίδα, το Amalfi Notizie, το οποίο ανήρτησε το σχετικό βίντεο στον λογαριασμό της στο Facebook, επεσήμανε πως η γυναίκα έφτασε ντυμένη στο σημείο και στη συνέχεια έβγαλε τα ρούχα της. Είπε στην αστυνομία πως εκείνη και η παρέα της ήθελαν μία ανάμνηση από το ταξίδι τους και όχι να γίνουν θέαμα. 

Εκπρόσωπος της αστυνομίας επεσήμανε στο αμερικανικό μέσο πως οι τρεις συλληφθέντες είναι Άγγλοι, ένα μοντέλο, ένας φωτογραφία και μία βοηθός. Πρόσθεσε ότι η αστυνομία τους παρέπεμψε στην εισαγγελία για «άσεμνες πράξεις σε δημόσιο χώρο».