Latest News

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2022

Βρετανία: Οι 3+1 επικρατέστεροι υποψήφιοι για τη θέση της Λιζ Τρας – Μέχρι πότε θα επιλεγεί ο νέος πρωθυπουργός


Σε νέες περιπέτειες μπαίνει η πολιτική σκηνή της Βρετανίας μετά την παραίτηση της πρωθυπουργού Λιζ Τρας μόλις 44 μέρες μετά την ανάληψη... της εξουσίας.

Η Τρας δεν κατάφερε να εφαρμόσει το πολιτικό της πρόγραμμα και οδηγήθηκε προς την παραίτηση πολύ σύντομα, καταγράφοντας τη συντομότερη θητεία στην Ιστορία.

Το κόμμα της, οι Συντηρητικοί, αναμένεται να κινήσουν άμεσα τις διαδικασίες για την εκλογή νέου ηγέτη, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως είναι να πιθανό να μπει στην κούρσα και ο τέως πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον.

Σύμφωνα με πηγές των Times, ο Τζόνσον αναμένεται να μπει στην κούρσα διαδοχής, θεωρώντας πως είναι ζήτημα εθνικού συμφέροντος.

Άλλα ονόματα που ακούγονται για τη διαδοχή, είναι ορισμένοι από τους παλιούς συνυποψήφιους της Τρας στη διαδοχή του Τζόνσον.

Πρώτος, ο Ρίσι Σουνάκ, τέως υπουργός Οικονομικών ο οποίος είχε φτάσει μέχρι την τελευταία ψηφοφορία έναντι της Τρας.

Επόμενη στη λίστα η Πένι Μόρντοντ, η οποία κατέχει τη θέση της επικεφαλής της Κάτω Βουλής μετά την αποτυχημένη καμπάνια της για την ηγεσία των Τόρις.

Πιθανός διεκδικητής είναι ο Μπεν Γουάλας, ο νυν υπουργός Άμυνας. Ήταν ψηλά στη λίστα και για τη διαδοχή του Τζόνσον, αλλά δεν θέλησε να διεκδικήσει τον πρωθυπουργικό θώκο. «Δεν το ήθελα αρκετά» είχε παραδεχθεί.

Πληροφορίες θέλουν και υποψηφιότητα της Σουέλα Μπρέιβερμαν, η οποία είχε διατελέσει γενική εισαγγελέας.