Latest News

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022

Νίκος Ανδρουλάκης: Με πατερίτσες στην Επιτροπή Ανταγωνισμού - Λόγω της ρήξης χιαστού

 Το προεδρείο της Επιτροπής Ανταγωνισμού επισκέφθηκε σήμερα το πρωί μαζί με κλιμάκιο της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης...

Ο κ. Ανδρουλάκης εμφανίστηκε με πατερίτσες, καθώς πριν από περίπου ένα μήνα υπέστη ρήξη χιαστού σε αγώνα μπάσκετ, και κρίθηκε αναγκαίο το χειρουργείο.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης με πατερίτσες στην Επιτροπή Ανταγωνισμού

Ο Νίκος Ανδρουλάκης με πατερίτσες στην Επιτροπή Ανταγωνισμού

Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος, το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής θα προτείνει ένα νέο σύγχρονο θεσμικό πλαίσιο προστασίας του καταναλωτή: «Θεωρούμε αναγκαίο να πάρουμε νομοθετική πρωτοβουλία, το επόμενο χρονικό διάστημα, για να εκσυγχρονιστεί το πλαίσιο διασφάλισης των καταναλωτών στην Ελλάδα σε σχέση με τον έλεγχο της αγοράς». 

Ο κ. Ανδρουλάκης επανέλαβε την πρόταση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά από το 13% στο 6% δεδομένων των ανατιμήσεων που καταγράφονται και επιβαρύνουν τα ελληνικά νοικοκυριά. «Είδαμε ότι η αύξηση στα βασικά αγαθά θα φτάσει στο τέλος του χρόνου το 15%. Συνεπώς, θεωρούμε αδιανόητο η κυβέρνηση να μην υιοθετεί την πρότασή μας για μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά από το 13% στο 6% ώστε να στηριχθεί η μεσαία τάξη και τα πιο ευάλωτα νοικοκυριά» ανέφερε.

Με αφορμή τις εμφανείς ανατιμήσεις άσκησε έντονη κριτική στη κυβέρνηση για την πολιτική που ακολουθεί.