Latest News

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2022

Μπάιντεν: Ο Πούτιν είναι σε απίστευτα δύσκολη θέση- Συμπεριφέρεται βάναυσα σε Ουκρανούς πολίτες για εκφοβισμό

Ο Ρώσος πρόεδρος είναι σε απίστευτα δύσκολη θέση και καταφεύγει σε βαναυσότητες απέναντι σε Ουκρανούς πολίτες, είπε χθες ο Τζο Μπάιντεν...

«Θεωρώ ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει βρεθεί σε απίστευτα δύσκολη θέση και αυτό που αντιλαμβάνομαι εγώ είναι ότι το μόνο διαθέσιμο εργαλείο στα χέρια του είναι η βάναυση συμπεριφορά απέναντι σε πολίτες της Ουκρανίας, προκειμένου να τους εκφοβίσει και να τους αναγκάσει να παραδοθούν» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο.

Την ίδια ώρα το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε χθες την επιβολή κυρώσεων σε βάρος ρωσικού δικτύου, το οποίο σύμφωνα με την Ουάσιγκτον, προμήθευε αμερικανική στρατιωτική τεχνολογία σε Ρώσους. 

Η απόφαση εντάσσεται στο πλαίσιο του ευρύτερου πακέτου κυρώσεων στη Ρωσία για την εισβολή της στην Ουκρανία.

Πιο συγκεκριμένα, το υπουργείο Οικονομικών επέβαλε κυρώσεις σε βάρος του Γιούρι Όρεχοφ και δύο εταιρειών του, της Nord-Deutsche Industrieanlagenbau GmbH και της Opus Energy Trading LLC.

Ο υφυπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Ουόλι Αντεγέμο δήλωσε ότι οι κυρώσεις και οι περιορισμοί εξαγωγών που επιβλήθηκαν από τους συμμάχους υποχρέωσαν τη Ρωσία να δυσκολεύεται όλο και περισσότερο για να εξασφαλίσει προηγμένες «τεχνολογίες» για τον πόλεμό της. 

«Γνωρίζουμε πως αυτές οι προσπάθειες έχουν άμεσο αντίκτυπο στο πεδίο της μάχης, καθώς η απόγνωση της Ρωσίας την υποχρέωσε να στραφεί σε κατώτερους προμηθευτές και απαρχαιωμένο εξοπλισμό», ανέφερε.