Latest News

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022

Κακοκαιρία στην Κρήτη: Τη νεκρή γυναίκα εντόπισε ο σύζυγός της - «Δε φαινόταν, την έκρυβαν τα σκουπίδια»

 Δύο είναι οι νεκροί της φονικής θεομηνίας που έπληξε την Κρήτη, μετά τον εντοπισμό της 48χρονης γυναίκας που αγνοείτο από χθες, στη θαλάσσια περιοχή της ,,,Αγίας Πελαγίας

Τραγική φιγούρα ο σύζυγός της, ο οποίος ήταν κι αυτός που εντόπισε πρώτος το νεκρό σώμα της. Ο ίδιος ενημέρωσε τους δύτες για το τι είδε, όμως εκείνοι του απάντησαν πως είναι μαξιλάρι, λόγων των φερτών υλικών που είχαν γεμίσει τον τόπο. Ο κ. Μιχάλης επέμεινε, έβγαλε τα ρούχα του και βούτηξε στο νερό. 

«Την κρύβανε τα σκουπίδια και δεν φαινόταν. Τελικά είδα ότι είναι το σώμα της γυναίκας μου και φώναξα στους ανθρώπους. Όταν έφτασαν σε εμένα με έδιωξαν από την περιοχή και την ανέσυραν από την Παντάνασσα», δήλωσε σε κατάσταση σοκ ο Μιχάλης Σηφάκης.

Εντοπίστηκε αρχικά αντικείμενο που έμοιαζε με ανθρώπινο σώμα. Όμως, καθώς υπήρχε μεγάλος όγκος από φερτά υλικά και άλλα σκουπίδια που είχαν παρασυρθεί από τα χειμαρρώδη νερά, οι έμπειροι χειριστές drone έσπευσαν να διαπιστώσουν αν όντως επρόκειτο για άνθρωπο.

Παράλληλα, επί τόπου έσπευσαν τα πλωτά του λιμενικού, τα φουσκωτά μαζί με το πλωτό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και τους αυτοδύτες και κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, γιατί ήταν πολύ κοντά στη βραχώδη ακτή και ο κυματισμός ήταν πολύ έντονος, κατάφεραν να προσεγγίσουν και διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για σορό γυναίκας.

Η σορός παραλήφθηκε από ασθενοφόρο και έχει μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου θα κληθεί ο σύζυγος και οι συγγενείς της γυναίκας, για την ταυτοποίησή της.