Latest News

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2022

Οριστική απόλυση για τρεις δικαστές και δύο εισαγγελείς- Καθυστερήσεις έως και 4 χρόνια στις αποφάσεις τους

 Δέκα δικαστές και εισαγγελείς παραπέμφθηκαν στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου με το ερώτημα της οριστικής απόλυσης, λόγω... υπηρεσιακής ανεπάρκειας.

Οι πέντε από αυτούς παύθηκαν οριστικά. Πρόκειται για τρεις δικαστές και δύο εισαγγελείς, ενώ για τις περιπτώσεις κατά δύο εισαγγελέων Πρωτοδικών, έπαυσε η πειθαρχική δίωξη.

Βασική αιτία της παραπομπής είναι η καθυστερήσεις στην έκδοση αποφάσεων, που ανά περίπτωση έφταναν ακόμα και τα 4 χρόνια.

Χαρακτηριστικά, στην περίπτωση του Συμβουλίου της Επικρατείας οι καθυστερήσεις στην έκδοση των αποφάσεων φτάνουν μέχρι τα 19 χρόνια ανά περίπτωση ενώ το Ελεγκτικό Συνέδριο είναι σε ελαφρώς καλύτερη θέση.

Ο αριθμός των εκκρεμών υποθέσεων στο Ελεγκτικό Συνέδριο ανέρχεται σε σχεδόν 122.000 και ο χρόνος έκδοσης των αποφάσεων είναι περίπου τα τρία χρόνια.

Τους τελευταίους 10 μήνες έχουν απολυθεί συνολικά 20 δικαστές και εισαγγελείς από την Πειθαρχική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου με αιτία την υπηρεσιακή ανεπάρκεια λόγω των μεγάλων καθυστερήσεων στην έκδοση δικαστικών αποφάσεων και εισαγγελικών ενεργειών.