Latest News

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022

Επίθεση με καυστικό υγρό: Προθεσμία πήρε η 38χρονη - «Φοβόταν και φοβάται» [ΒΙΝΤΕΟ]

 Στις ανακριτικές Αρχές οδηγήθηκε σήμερα, Τετάρτη, η 38χρονη η οποία κατηγορείται για την επίθεση με καυστικό υγρό κατά του εν διαστάσει συζύγου της  στο Ηράκλειο Κρήτης...το περασμένο Σάββατο.

Η γυναίκα, που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παραδόθηκε χθες στις Αρχές ύστερα από μέρες διαφυγής. Εμφανίστηκε συνοδεία του δικηγόρου της, Απόστολου Λύτρα, ο οποίος δέχθηκε να την αναλάβει με τον όρο να παραδοθεί. Μετά από διαπραγματεύσεις με τις Αρχές, γιατί φοβόταν τυχόν αντίποινα από την οικογένεια του θύματος, η 38χρονη τελικώς εμφανίστηκε.

Σήμερα το πρωί μεταφέρθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου, όπου ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί το Σάββατο 29 Οκτωβρίου.

Άγνωστο πού κρυβόταν

Μέχρι και αυτή τη στιγμή παραμένει άγνωστο το πού κρυβόταν τις τελευταίες 4 ημέρες, όταν και αναζητούνταν από την αστυνομία.

Σύμφωνα με τον κ. Λύτρα ισχυρίζεται πως έφυγε από το σημείο της επίθεσης πεζή και στη συνέχεια πήρε ταξί προς άγνωστη τοποθεσία. Η ίδια διαψεύδει πως είχε συνεργό, που τη βοήθησε να διαφύγει.

Ο νομικός της εκπρόσωπος έκανε λόγο για μία «φοβισμένη γυναίκα, κακοποιημένη».

Όσον αφορά για το καυστικό υγρό, ο ίδιος έκανε λόγο για «καθαριστικό» που δεν έχει «καμία σχέση με βιτριόλι». «Νόμιζε ότι το υγρό λειτουργούσε σαν σπρέι πιπεριού» συμπλήρωσε.

«Μία κακοποιημένη γυναίκα, από τα λεγόμενά της, έχει δεχθεί αρκετές φορές ξυλοδαρμούς από τον σύζυγό της» δήλωσε και τόνισε πως «φοβόταν και φοβάται». 


Σημειώνεται πως η πλευρά του θύματος διαψεύδει τα περί κακοποιητικής συμπεριφοράς.

Η κατάσταση υγείας του 36χρονου

Το θύμα, παράλληλα, παραμένει στην ειδική μονάδα εγκαυμάτων του Θριάσιου και είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Η διευθύντρια πλαστικής χειρουργικής του Θριάσιου Μαρία Καλοφώνου, επεσήμανε πως φέρει χημικό έγκαυμα από οξύ. «Δεν ξέρουμε ακριβώς ποιο οξύ, πιθανότατα νιτρικό οξύ και βιτριόλι μαζί. Έχει κάψει τμήμα του προσώπου, έχει κάψει τράχηλο, τον λαιμό δηλαδή, τον θώρακα και λίγο χέρι».

Σύμφωνα με την γιατρό, ανησυχία προκαλεί ένα βαρύ έγκαυμα στα μάτια, που χρειάζεται πολύ εξειδικευμένη θεραπεία.