Latest News

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022

Φρίκη στον Κολωνό: Έρευνες για 212 χρήστες που συνομιλούσαν με το προφίλ της 12χρονης στο Blindchat

 Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αρχών για τον εντοπισμό των 212 χρηστών που φέρεται να συνομιλούσαν με προφίλ στο Blindchat, τα οποία είχαν δημιουργηθεί για την 12χρονη ...στον Κολωνό.

Σύμφωνα με πληροφορίες,  οι διαφορετικοί λογαριασμοί ενεργοποιήθηκαν πριν από 5 μήνες.

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, ο πρώτος λογαριασμός ενεργοποιήθηκε στις 14:34 της 25ης Μαΐου. Η επικοινωνία χρήστη του Blindchat με τον τελευταίο λογαριασμό, που χρησιμοποιούνταν για την εκπόρνευση της 12χρονης, φέρεται να έγινε στις 00:42 την 22α Αυγούστου.

Πίσω από τις συνομιλίες φέρεται να ήταν ο Ηλίας Μίχος, που έχει ήδη προφυλακιστεί για τον βιασμό της 12χρονης ενώ εξετάζεται και η εμπλοκή της μητέρας της, η οποία και αυτή παραμένει προφυλακισμένη σε ειδικό απομονωμένο κελί, στον Κορυδαλλό, με την κατηγορία της διακεκριμένης μαστροπείας.

Από τις 25 Μαΐου, όταν έγινε και η πρώτη είσοδος στην εφαρμογή του Blindchart, πραγματοποιήθηκαν 24 συνομιλίες μέσα σε 6 ημέρες.

Στη συνέχεια δημιουργήθηκε νέο προφίλ στις 10 Ιουνίου 2022 και συγκεκριμένα στις 16:45. Σε αυτό το νέο προφίλ, όπως μεταδίδει το iefimerida, μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες έως και την επόμενη ημέρα στις 10:43, έγιναν 5 συνομιλίες.

Την ίδια ημέρα δημιουργήθηκε ένας ακόμα λογαριασμός στις 15:04, όπου για πρώτη φορά αναρτήθηκαν και  φωτογραφίες της 12χρονης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Στο όνομα δε, χρήστη αναγραφόταν το όνομά της με λατινικούς χαρακτήρες κάτω παύλα και έναν διψήφιο αριθμό δίπλα. Υπήρχε αντίστοιχο email, η Αθήνα αναγραφόταν ως περιοχή κατοικίας και τα 20 χρόνια ως η ηλικία της 12χρονης.

Η λειτουργία αυτού του λογαριασμού κράτησε τρεις μέρες μέχρι τις 18:19 στις 14 Ιουνίου. Συνολικά καταγράφηκαν 15 συνομιλίες.

Από τότε και μέχρι και τις 29 Ιουλίου χρησιμοποιήθηκαν και άλλα προφίλ για τις συγκεκριμένες επικοινωνίες με μερικά από αυτά να περιέχουν φωτογραφίες της 12χρονης.

Συνολικά, υπολογίζεται ότι μέσω του blindchat, οι χρήστες συνομίλησαν 367 φορές στα προφίλ που φέρεται να χρησιμοποιούνταν για την εκπόρνευση της 12χρονης.

Σύμφωνα με τις αρμόδιες πηγές, είναι δύσκολη η ανάκτηση φυτογραφιών που στάθηκαν από τα προφίλ των χρηστών καθώς διαγράφονται αυτόματα μετά το πέρασμα 7 ημερών.

Υπενθυμίζεται ότι χθες δύο ακόμη άνδρες, ηλικίας 43 και 54 ετών, που φέρονται να συνομιλούσαν μέσω διαδικτυακής εφαρμογής, με την 12χρονη, παρουσιάστηκαν σήμερα αυτοβούλως στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, αρχικά εμφανίστηκε ο 43χρονος, που ταυτοποιήθηκε από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων.

Αυτός ανέφερε ότι από το καλοκαίρι συνομιλούσε μέσω διαδικτύου με νεαρή γυναίκα, που προσομοιάζει στην 12χρονη.

Αργότερα, εμφανίστηκε ο 54χρονος, ο οποίος υποστήριξε, ότι συνομιλεί με διάφορα άτομα σε διαδικτυακή εφαρμογή γνωριμιών, αλλά όχι με ανήλικα κορίτσια.

Οι δύο άνδρες αποχώρησαν αργότερα από την ΓΑΔΑ, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τη συμμετοχή τους σε αυτή την υπόθεση.

Την ίδια ώρα 6 ακόμα άτομα, ηλικίας από 35 έως 50 ετών, που χρησιμοποιούσαν το blindchat,  έχουν επικοινωνήσει σύμφωνα με πληροφορίες σε δικηγόρο, καθώς φέρονται να αντάλλαξαν μηνύματα μέσω blindchat.