Latest News

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022

Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: Στην Ευελπίδων η μητέρα της - Τι θα υποστηρίξει στην απολογία της

Το κατώφλι της Ευελπίδων πέρασε το μεσημέρι της Δευτέρας η 37χρονη μητέρα της 12χρονης προκειμένου να απολογηθεί ενώπιον της 33ης ανακρίτριας για την υπόθεση βιασμού ...του παιδιού.

Η μητέρα αρνείται τις κατηγορίες και οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση.

Στο πλευρό της στα δικαστήρια βρίσκονται τα δυο μεγαλύτερα παιδιά της οικογένειας αλλά και δυο ακόμη συγγενικά πρόσωπα.

Ο γιος της μάλιστα στη θέα της μητέρας του να οδηγείται στο ανακριτικό γραφείο ξέσπασε σε κλάματα.

Κατέθεσε η θεία και η μεγάλη κόρη

Στο πλαίσιο της ανάκρισης κατέθεσαν η 19χρονη κόρη της κατηγορούμενης αλλά και η θεία της μικρής από τη Λευκάδα, η οποία θεωρείται «πρόσωπο κλειδί» καθώς ήταν εκείνη που ανακάλυψε τις επικοινωνίες του παιδιού με τον Ηλία Μίχο. Οι γυναίκες φέρονται στις καταθέσεις τους να απέκλεισαν το ενδεχόμενο η 37χρονη να γνώριζε τον εφιάλτη που ζούσε το παιδί.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι και η 12χρονη στην τρίτη κατά σειρά κατάθεση της επιμένει πως η μητέρα της δεν έχει σχέση με την υπόθεση.

Η κατηγορία και τα στοιχεία

Η κατηγορία της διακεκριμένης μαστροπείας την οποία αντιμετωπίζει η μητέρα είναι βαρύτατη και καλείται να δώσει απαντήσεις σε όσα καταλογίζονται στο κατηγορητήριο που συνέταξε σε βάρος της η 33η Τακτική Ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση του βισμού και της μαστροπείας σε βάρος της 12χρονης.

Τα στοιχεία που φαίνεται να την ενοχοποιούν σχετίζονται με μικρά χρηματικά ποσά που φαίνεται να έχουν κατατεθεί στον λογαριασμό της.

Η υπεράσπιση της μητέρας του παιδιού επιμένει πως δεν υπάρχουν ενοχοποιητικά στοιχεία σε βάρος της και πως όσα την κατέστησαν κατηγορούμενη δεν είναι σημαντικά και πάντως υπάρχουν εξηγήσεις που θα παραθέσουν ενώπιον της δικαστικής λειτουργού. Ειδικά για τα ποσά που εντοπίστηκαν στον λογαριασμό της μητέρας, ο Απόστολος Λύτρας έχει δηλώσει πως «η 12χρονη έχει δώσει εξηγήσεις για το πώς έγινε η διαδικασία, ότι πήρε το ΙΒΑΝ της μητέρας και είχε στην κατοχή της την κάρτα, το οποίο το έδωσε στον Μίχο. Αυτό έχει πει η μικρή».

Φαίνεται, επίσης, πως ένα από τα στοιχεία που την φέρνουν αντιμέτωπη με τη δικαστική λειτουργό είναι η ενεργοποίηση του ψεύτικου προφίλ του κοριτσιού σε ιστότοπο «ραντεβού», από το WiFi του σπιτιού. Το στοιχείο αυτό, κατά τη δικογραφία, καθιστά την 37χρονη μητέρα ύποπτη ως συνδιαχειρίστρια του επίμαχου λογαριασμού που είχε δημιουργήσει ο Ηλίας Μίχος.

Σύμφωνα ωστόσο με το συνήγορο της, Απόστολο Λύτρα, κανείς από το οικογενειακό περιβάλλον δεν γνώριζε τι γινόταν.

«Ο Ηλίας Μίχος είχε κερδίσει με διάφορους τρόπους την εμπιστοσύνη της οικογένειας της 12χρονης και είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη και από άλλες οικογένειες που είχαν παιδιά. Στο κατάστημά του, δε, σύχναζαν παιδιά» ανέφερε νωρίτερα σε τηλεοπτικές δηλώσεις του ο συνήγορος υπεράσπισης σημειώνοντας: «το αν έχουμε μια κακή μητέρα ή ένα αδιάφορο περιβάλλον είναι άλλο από τη μαστροπεία».

Νωρίτερα την πόρτα των δικαστηρίων πέρασαν τρεις από τους συλληφθέντες για τον βιασμό της 12χρονης. Και οι τρεις, ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν την Τετάρτη. 

Οι τρεις άντρες αντιμετωπίζουν την κατηγορία της γενετήσιας πράξης επί πληρωμή σε ανήλικη παθούσα.

Πρόκειται για έναν 33χρονο, έναν 36άχρονο και έναν άντρα 34 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν μέσα στο Σαββατοκύριακο με την κατηγορία της σεξουαλικής κακοποίησης σε βάρος της 12χρονης.