Latest News

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022

Προσωπικός γιατρός: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για τις 10 ειδικότητες

 Ξεκινά η διαδικασία ένταξης στον θεσμό του «προσωπικού γιατρού» των γιατρών 10 ειδικοτήτων με βασική εκπαίδευση ...την παθολογία.

Μέχρι να συμπληρωθεί ικανός αριθμός γιατρών στο σύστημα του προσωπικού γιατρού ωστόσο, οι “ποινές” δεν θα ισχύσουν για τους πολίτες από την 1η Δεκεμβρίου. Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης δέχθηκε τα εύσημα από τους Θεσμούς για την μεγάλη πρόοδο που σημείωσε o “προσωπικός γιατρός”, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Ανοίγει σήμερα Τετάρτη η ειδική πλατφόρμα στην οποία γιατροί 10 ειδικοτήτων μπορούν να δηλώσουν τη διαθεσιμότητά τους για ένταξη στον θεσμό του προσωπικού γιατρού.

Πρόκειται για μία λύση “ανάγκης”, προκειμένου να καλυφθούν οι πολίτες σε περιοχές στις οποίες δεν υπάρχει επάρκεια στις ειδικότητες της γενικής ιατρικής και της παθολογίας, όπως συμβαίνει κυρίως στην Αττική και λιγότερο σε άλλα μεγάλα αστικά κέντρα.

Η πλατφόρμα ανοίγει σήμερα για τις εξής 10 ειδικότητες: αιματολογίας, γαστρεντερολογίας, ενδοκρινολογίας – διαβητολογίας, καρδιολογίας, νευρολογίας, νεφρολογίας, ρευματολογίας, παθολογικής ογκολογίας, πνευμονολογίας-φυματιολογίας και φυσικής ιατρικής και αποκατάστασης.

Οι γιατροί που θα δεχθούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, ως Προσωπικοί Γιατροί, θα έχουν μία σειρά υποχρεώσεων απέναντι σε πολίτες, αφού θα πρέπει να εγγράψουν στη λίστα τους πελάτες τους ώστε να τους δημιουργήσουν τον Ατομικό Ψηφιακό Φάκελο Υγείας αλλά και για να παρακολουθούν την πορεία της υγείας τους.

Πώς επιλέγουν οι πολίτες Προσωπικό Γιατρό

Μέχρι σήμερα ως Προσωπικοί γιατροί είχαν αναλάβει Παθολόγοι και Γενικοί Γιατροί. Όσον αφορά στους πολίτες, ήδη 4,5 εκατ. έχουν εγγραφεί στον δικό τους προσωπικό γιατρό ενώ συνολικά δικαιούχοι είναι 8 εκατ. πολίτες.

Όσοι εγγραφούν θα έχουν προτεραιότητα από 1/1/2023, κατά τον προγραμματισμό των επισκέψεών τους στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία σε δημόσιες μονάδες δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Ο πολίτης εγγράφεται με ελεύθερη επιλογή σε Προσωπικό Ιατρό, μέσω της πλατφόρμας εγγραφής σε προσωπικό ιατρό όπου η είσοδος γίνεται με τους κωδικούς taxisnet και τον ΑΜΚΑ του πολίτη, αυτοπροσώπως σε δομή υγείας Π.Φ.Υ. ή σε προσωπικό ιατρό, μέσω των φαρμακείων...