Latest News

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2022

Ντάριους Κάμπελ: Ανακοινώθηκε η αιτία θανάτου του τραγουδιστή και σταρ του Pop Idol

 Ο τραγουδιστής και πρώην διαγωνιζόμενος στο σόου Pop Idol, Ντάριους Κάμπελ πέθανε μετά από εισπνοή χλωροαιθανίου, κατέδειξε το πόρισμα της... ιατροδικαστικής εξέτασης. 

Ο τραγουδιστής και ηθοποιός είχε βρεθεί νεκρός στο διαμέρισμά του στο Ρότσεστερ στις 11 Αυγούστου, με το θάνατό του σε ηλικία 41 ετών να προκαλεί σοκ στους οικείους και τους θαυμαστές του. 

Η νεκροψία/νεκροτομία που διενεργήθηκε στη σορό του από την ιατροδικαστική υπηρεσία της νότιας Μινεσότα, κατέδειξε «τοξική επίδραση χλωροαιθανίου» καθώς και «ασφυξία» ως αιτίες θανάτου. 

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ο θάνατός του προήλθε από ατύχημα, όχι εγκληματική ενέργεια. 

Το χλωροαιθάνιο, γνωστό και ως αιθυλοχλωρίδιο, χρησιμοποιείται σε τοπική αναισθησία για ενέσεις και μικρές επεμβάσεις, καθώς και σε άλλα φαρμακευτικά προϊόντα, πρόσθετα βενζίνης, πλαστικά και βαφές.

Χρησιμοποιείται ακόμη και ως ναρκωτικό, με τις σύντομες εισπνοές να προκαλούν σύγχυση, ζάλη και έλλειψη συντονισμού. 

Γεννημένος στη Γλασκώβη από Σκωτσέζα μητέρα και Ιρανό πατέρα, ξεχώρισε για πρώτη φορά στο τάλεντ σόου του ITV Popstars, το 2021.

Ένα χρόνο μετά εμφανίστηκε στο πρώτο Pop Idol, στο οποίο κέρδισε ο Γουίλ Γιανγκ σε ένα τελικό που παρακολούθησαν πάνω από 13 εκατομμύρια άνθρωποι, στον οποίο βγήκε τρίτος.